Ten rok 2025 będzie należał do chińskich producentów

zielony

Fachowiec
Jak podaje SAMAR chińskie samochody w styczniu odnotowały rekordowy wzrost udziału w sprzedaży +1008 % na rynku polskim.

W styczniu 2025 roku padł rekord - 2 083 rejestracje nowych samochodów chińskich - miesięczny udział nowych aut na poziomie 4,7%.

x1.jpg

umcus

Pionier e-mobilności
CCC. Ciężko się dziwić konsumentowi, który mając do wyboru wielki MG HS w pełnej opcji za 130 kpln z gwarancją na 7 lat czy Omodę za podobne pieniądze vs malutki Golf za >150 kpln wybiera chińczyka.

krzyss

Pionier e-mobilności
CCC. Ciężko się dziwić konsumentowi, który mając do wyboru wielki MG HS w pełnej opcji za 130 kpln z gwarancją na 7 lat czy Omodę za podobne pieniądze vs malutki Golf za >150 kpln wybiera chińczyka.
Jechalem HS takim wszystkomajacym za 160kzl i to super auto, i pomyslec ze yaris cross z dodatkami jest drozszy.,, tez sie nie dziwie.
Ciekawe tylko jak bedzie z serwisem i czesciami.

umcus

Pionier e-mobilności
Wyposażenie to jeszcze pikuś. Gorzej, że np. Skoda cofa się w rozwoju. Nowy Superb jest znacznie bardziej plastikowy niż poprzednia generacja i to dramatycznie czuć pod palcami. Niby skóra, ale wrażenie jakbyś plastik macał, to samo klamki. Na zdjęciach jeszcze jakoś to wygląda, na żywo dramat. W salonie Kia u mnie w mieście nie chcieli mi nic sprzedać. BYD nie miałem okazji jeszcze ani oglądać z bliska ani tym bardziej macać, ale widziałem już Omodę i Jajco i to robi naprawdę wrażenie. Minus za silniki i niedopracowany jeszcze infotaiment, ale naprawdę dziwię się tym, co się dziwią, że ludzie kupują chińczyki. A co mają kupować???