Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział

Makus

Pionier e-mobilności
Weszliśmy w nową erę dezinformacji z drzwiami, pomyślałem, że warto podzielić się niektórymi ze złotych myśli Elona. Może powstanie kronika upadku, nie wiem tylko czy Elona czy Demokracji czy „tylko” USA.

Mądrość na dziś - Elon twierdzi, że USAID, organizacja pomocowa która pomagała w wielu biednych krajach zwalczać głód, leczyć uchodźców, etc. fundowała stworzenie COVID-19.

Attachments

• IMG_2511.jpeg
    IMG_2511.jpeg
    197,1 KB · Liczba wyświetleń: 167
  • IMG_2512.jpeg
    IMG_2512.jpeg
    81,3 KB · Liczba wyświetleń: 163

Makus

Pionier e-mobilności
Reklamodawcy? Patronite?
W krajach gdzie masz pełzająca dyktaturę? Gdzie jesteś z rządem/dyktatorem albo nie jesteś wcale? Jaki biznes się będzie reklamował w niezależnych mediach?
Natura nie znosi próżni. Zgadnij kto wypełni lukę po „niezależnych” demokratycznych mediach? „Niezależne” Chińskie lub Rosyjskie media.

Makus

Pionier e-mobilności
Ok, ale dlaczego uważasz, że USA powinno za to płacić?
Ile EU wydaje na wsparcie uciśnionych?
Z jednej strony oczekuje się wydatków od USA, a z drugiej krytykuje jaki to jest zadłużony kraj.
W świecie w którym mam US płacące dziennikarzom albo RU płacące dziennikarzom ja wybieram US. Bo mimo swych wielu wad to jednak wolę ich od RU. I ja nie oczekuję wydatków od US, oni sami doskonale wiedzą, że tam gdzie odpuszczą tam natychmiast wejdzie RU czy Chiny. Dla swoich własnych interesów to robili a nie z dobroci serca. Do momentu aż oligarcha latający na pasku RU i Chin nie kupił sobie władzy i nie zaczął spłacać długów.

daniel

Señor Meme Officer
W krajach gdzie masz pełzająca dyktaturę? Gdzie jesteś z rządem/dyktatorem albo nie jesteś wcale? Jaki biznes się będzie reklamował w niezależnych mediach?
Natura nie znosi próżni. Zgadnij kto wypełni lukę po „niezależnych” demokratycznych mediach? „Niezależne” Chińskie lub Rosyjskie media.
Nie nazywajmy dziennikarzy niezależnymi jeśli są na czyimś garnuszku.
W świecie w którym mam US płacące dziennikarzom albo RU płacące dziennikarzom ja wybieram US. Bo mimo swych wielu wad to jednak wolę ich od RU. I ja nie oczekuję wydatków od US, oni sami doskonale wiedzą, że tam gdzie odpuszczą tam natychmiast wejdzie RU czy Chiny. Dla swoich własnych interesów to robili a nie z dobroci serca.
No czyli jednak wiadomo o co chodzi z tą niezależnością.
Czy w słowniku pod hasłem "dziennikarz niezależny" piszą, że to "dziennikarz zależny od USA"? Wydaje mi się, że nie.
Ja też jestem za tym, żeby dziennikarzy w innych krajach wspierać, ale to nie niezależność. No i dużym problemem w tym przypadku było to, że ci opłacani dziennikarze pisali na rynek wewnętrzny USA schlebiając rządzącym politykom.

Last edited:

arcykot

Zadomawiam się
Ale tu niektórzy są zaślepieni... nawet z covidem wyjeżdżają gdzie się pięknie okazało jak bardzo media i rządy zmanipulowali społeczeństwa w wielu krajach, zastraszając niezależnych lekarzy i naukowców którzy ostrzegali że to wszystko mocno wyolbrzymione i co się okazało - że wszystkie te szczepionki to jedna wielka lipa, a pandemię wyłączono z dnia na dzień jak się zaczęła wojna
A z usaid na takie kwiatki szła kasa w linku poniżej smaczki

Last edited:

arcykot

Zadomawiam się
cytat link na końcu

W tym całym skandalu w Ameryce z USAID w roli głównej nie chodzi tylko o zmarnowane dolary podatników - chodzi o ogromną, wspieraną przez rząd podobną to tej z książek Orwella machinę propagandową zaprojektowaną w celu manipulowania opinią publiczną i kontrolowania narracji.

Finansowanie takich mediów jak Politico i The New York Times nie polegało tylko na płaceniu za korzystne dla Demokratów relację czy newsy - chodziło o stworzenie zamkniętego koła "prawdy".

Oto jak to działało: Finansowane przez USAID media publikowały historie, których chciała administracja Biden-Harris. Te same artykuły były następnie cytowane przez CNN, NBC i inne lewicowe sieci jako "niezależne raporty", piorąc finansowaną przez rząd propagandę w coś, co wyglądało na obiektywne dziennikarstwo. To nie tylko stronniczość - to jawne oszustwo.

A kto na tym skorzystał? Partia Demokratyczna, jej korporacyjni zwolennicy i biurokraci trzymający się władzy. Ci sami ludzie, którzy krzyczeli o "demokracji", po cichu ją podważali, zamieniając wolną prasę w rzecznika rządu. Każda opozycja - Trump, konserwatyści, niezależni dziennikarze - została zagłuszona przez skoordynowany atak medialny finansowany przez samych podatników, których oszukiwali.

Te same newsy cytowały potem lewicowe zagraniczne portale w innych krajach w tym Polsce tworząc ogolnoświatową machinę propagandową która istnieje po dziś dzień.

To nie jest dziennikarstwo - to sponsorowana przez państwo dezinformacja na poziomie, który wzbudziłby zazdrość autorytarnych reżimów. A teraz, gdy zostało to ujawnione, lewica panikuje. Nic dziwnego, że chcą zamknięcia DOGE. Są przerażeni tym, co jeszcze zostanie ujawnione.

Fenrise

Pionier e-mobilności
Jakoś tak tylko zawsze się dziwnie składa, że Ci biedni "zastraszani lekarze i naukowcy" to zwykle postaci o wątpliwym autorytecie i poważaniu, głoszący swoje lewoskrętne teorie w kuriozalnych książkach i filmikach na YouTube.

Brzytwa Ockhama - kogo jest łatwiej przekupić? Dziesiątki tysięcy naukowców, tysiące uczelni i labolatoriów, czy kilkunastu osobników żądnych uwagi?

6,5 miliona udokumentowanych ofiar to rzeczywiście nic. Ledwo więcej niż tyle co podczas 2 wojny światowej Niemcy przepuścili przez obozy.

Media rzeczywiście tłukły temat non-stop. Nie wiem tylko czemu to kogokolwiek ma dziwić, skoro była to nowa sytuacja w której nagle znalazła się ludzkość, z trudnymi do przewidzenia skutkami. Epidemie zdarzały się od wieków, ale nigdy nie mogły się rozprzestrzeniać z taką łatwością i szybkością dzięki skomunikowaniu całego świata czasów teraźniejszych. Dopiero później okazało się, że późniejsze mutacje wirusa są mniej zjadliwe, co w połączeniu z opracowaniem szczepionek pozwoliło na stopniowe uspokojenie sytuacji. Wojna na Ukrainie wybuchła już w okresie uspokojenia, więc też nie wiem co w tym dziwnego, że media i opinia publiczna zajęły się nowym problemem.

Co do "rewelacji" o USAID - to wspieranie mediów to jedynie wycinek ich działalności, która skupia się głównie na krajach rozwijających się i obejmuje wsparcie w zakresie zdrowia, edukacji, bezpieczeństwa żywnościowego, pomoc w regionach objętych klęskami, wojnami. To nigdy nie była żadna wiedza tajemna. Tak samo to, że wspierali mniejszości w tych krajach - nie tylko seksualne, ale też etniczne, językowe, osoby niepełnosprawne, kobiety i tak dalej. Ale to już z premedytacją autor tych "rewelacji" oczywiście pominął, skupiając się na ulubionym temacie patokonserwatystów czyli kto z kim idzie do łóżka. Rozumiem, że walka z chorobami takimi jak HIV/AIDS to też "lewacki" wymysł?
A te "sensacyjne" wpisy że jakaś kasa poszła do Syrii czy innego Jemenu - to też mam sensacyjną wiadomość - nasz rodzimy CARITAS też wysłał paczki do Syrii, Iraku, Jemenu! Skandal! CARITAS wspiera reżimy! Zaorać.
No dziwne, że organizacja pomocowa z kraju, który na to stać zajmuje się tym właśnie - pomocą w krajach 3-go świata.

Takie wysrywy bez kontekstu jak reszta tych "rewelacji" pokazują właśnie coś odwrotnego. Jaką prymitywną tubą propagandową stał się sam Twitter/X, na którego to łamach dzielni wojownicy półprawdy sami będąc tym przysłowiowym złodziejem krzyczą "łapać złodzieja".

Olecki

Pionier e-mobilności
Śmieszne jest to jechanie po jakiś pobocznych projektach USAID stanowiących jakiś ułamek procenta ich budżetu bez patrzenia na całość. Na chwilę obecną wycieli praktycznie wszystko a rednecki ze stanów idących murem za Trumpem już wpadli w panikę bo przy okazji anulowano wszystkie już zakontraktowane i przyszłe zakupy soi i kukurydzy (którą wysyłano w ramach pomocy żywnościowej) i wielu grożą poważne kłopoty ze zbytem produkcji. Skasowano też duże programy pomocowe w samym USA ale kto by tam w to wnikał, ważne jest to co medialne.

A, polecam też poszukać informacji o gościu którego MElon wyciągnął ze SpaceX do DOGE - 25 letni Marko Elez.
Dzień po otrzymaniu dostępu do federalnego systemu płatności zaczął rzeźbić we wrażliwym kodzie kluczowego systemu informatycznego USA na żywca (bez testowania zmian w jakimś sandboxie) a po paru dniach został wywalony za rasistowskie wpisy i komentarze w social mediach, teraz MElon go usprawiedliwia i próbuje ściągnąć z powrotem.

arcykot

Zadomawiam się
Jakoś tak tylko zawsze się dziwnie składa, że Ci biedni "zastraszani lekarze i naukowcy" to zwykle postaci o wątpliwym autorytecie i poważaniu, głoszący swoje lewoskrętne teorie w kuriozalnych książkach i filmikach na YouTube.

Brzytwa Ockhama - kogo jest łatwiej przekupić? Dziesiątki tysięcy naukowców, tysiące uczelni i labolatoriów, czy kilkunastu osobników żądnych uwagi?

6,5 miliona udokumentowanych ofiar to rzeczywiście nic. Ledwo więcej niż tyle co podczas 2 wojny światowej Niemcy przepuścili przez obozy.

Media rzeczywiście tłukły temat non-stop. Nie wiem tylko czemu to kogokolwiek ma dziwić, skoro była to nowa sytuacja w której nagle znalazła się ludzkość, z trudnymi do przewidzenia skutkami. Epidemie zdarzały się od wieków, ale nigdy nie mogły się rozprzestrzeniać z taką łatwością i szybkością dzięki skomunikowaniu całego świata czasów teraźniejszych. Dopiero później okazało się, że późniejsze mutacje wirusa są mniej zjadliwe, co w połączeniu z opracowaniem szczepionek pozwoliło na stopniowe uspokojenie sytuacji. Wojna na Ukrainie wybuchła już w okresie uspokojenia, więc też nie wiem co w tym dziwnego, że media i opinia publiczna zajęły się nowym problemem.

Co do "rewelacji" o USAID - to wspieranie mediów to jedynie wycinek ich działalności, która skupia się głównie na krajach rozwijających się i obejmuje wsparcie w zakresie zdrowia, edukacji, bezpieczeństwa żywnościowego, pomoc w regionach objętych klęskami, wojnami. To nigdy nie była żadna wiedza tajemna. Tak samo to, że wspierali mniejszości w tych krajach - nie tylko seksualne, ale też etniczne, językowe, osoby niepełnosprawne, kobiety i tak dalej. Ale to już z premedytacją autor tych "rewelacji" oczywiście pominął, skupiając się na ulubionym temacie patokonserwatystów czyli kto z kim idzie do łóżka. Rozumiem, że walka z chorobami takimi jak HIV/AIDS to też "lewacki" wymysł?
A te "sensacyjne" wpisy że jakaś kasa poszła do Syrii czy innego Jemenu - to też mam sensacyjną wiadomość - nasz rodzimy CARITAS też wysłał paczki do Syrii, Iraku, Jemenu! Skandal! CARITAS wspiera reżimy! Zaorać.
No dziwne, że organizacja pomocowa z kraju, który na to stać zajmuje się tym właśnie - pomocą w krajach 3-go świata.

Takie wysrywy bez kontekstu jak reszta tych "rewelacji" pokazują właśnie coś odwrotnego. Jaką prymitywną tubą propagandową stał się sam Twitter/X, na którego to łamach dzielni wojownicy półprawdy sami będąc tym przysłowiowym złodziejem krzyczą "łapać złodzieja".
Jeżeli chodzi o COVID to zamknięcie służby zdrowia i nieleczenie pacjentów albo błędne leczenie było przyczyną nadmiernych zgonów. Na grypę i powikłania pogrypowe co roku umieraja ludzie od lat ale nikt tego dziś nie nazywa COVID. Podczas covidu ze względu na frukty dla lekarzy większość zgonów wpisywano na COVID.
Ja akurat znam dobrze branże medyczna i znam lekarzy wysokiej klasy mówiących wprost że to była fake pandemia.
Przykład Dr n. med Basiukiewicz

A jak przeczytałem co piszesz o "cudownych szczepionkach" na COVID to jest to piękny przykład jak można zmanipulować ludzi i uwierzą we wszystko i będą tego bronić nawet jak fakty mówią co innego ...z "szczepionki" jednodawkowej zrobili 4 dawki i booster....kto wziął był królikiem doświadczalnym i tyle w temacie

Argument o 6,5 milionach zgonów jest od czapy i pokazuje że nie masz elementarnej wiedzy o służbie zdrowia. Od początku tego roku zmarło na świecie ponad 7 milionów ludzi, jeżeli przez kreatywne podejście wpisalbyś tylko 5 % z tych zgonów COVID to w łatwy sposób masz już 350 tys zgonów i tak się robi statystykę dla mas tym bardziej że nikt tego nie weryfikował a wielu COVID się bardzo oplacał.

PS aby zrównoważyć histerię niektórych zamawiam niedługo 2 Tesle i się nie mogę doczekać

Last edited:

Najnowsze dyskusje