Jeśli tak mocno będzie Ci spędzać sen z powiek rocznik auta to dla świętego spokoju weź 2022. Ja nie mam z tym problemu a jak widzę cenę 199.99 to od raz mój mózg rejestruje cenę 200.00, jak widzę auto to patrze na przebieg i stan a dopiero później na rocznik. Wiek ma dla mnie takie znaczenie, że czasem określa czy auto jest przed czy po liftingu i tyle. W przypadku TM3(SR+) rocznik 21 a 22 to pewnie będzie różnica tej większej baterii więc dla niektórych osób warto poczekać ale z durgiej strony można było kilka miesięcy temu kupić TM3LR z bateriami LG za 235tyś a teraz TM3 kosztuje 220tyś, różnica pomiędzy autami jest duża jak na 15tyś.
Dla mnie kolejnym powodem by brać auto szybciej była ilość energii którą miałem zmagazynowaną z PV, przy odbiorze auta to było 2MWh i jeśli by nie zaczął korzystać to za rok zacząłbym ją tracić a tak nie wydaje na paliwo i mam piękne auto już od sierpnia.
Już nigdy chyba nie będę miał takiego skoku technologicznego pomiędzy autami bo za mojego życia nic lepszego od elektryków już nie wymyślimy.