To nie jest prawda w przypadku Performance. Sam Elon powiedzial, ze wersje P sa dla tych, ktorym efficiency nie jest priorytetem. Tak wiec mozesz w P wymienic kola na inne i np. poprawic zuzycie energii, ale utracic sztywnosc etc.Waga opon, felg ma ogromne znaczenie na zużycie energii, jeśli Tesla coś wybrała to będzie najlepsze pod względem efektywności dlatego cokolwiek wybierzmy co odbiega od wyboru Tesli to będzie większy zużycie energi. Ja wybrałem takie same zimówki co Tesla oferuje i jeśli miałbym brać felgi to tez bym brał od Tesli.
nie widzialeś rankingu tych opon ?Zamontowalem nokiany takie jak w linku i jestem troche zły... na razie napompowane 2,8bar ale opony sa dosc glosne, zrobilem juz z 200km i opony dziwnie wyja, takie jak by lozysko bylo do zrobienia... nie ma tego do jakis 80km/h a potem jest wycie ktore przestaje byc slychac powyzej 140km/h ma ktos takie na tesli ?
https://www.oponeo.pl/dane-opony/nokian-wr-snowproof-p-235-45-r18-98-v-xl#366669343
W sumie to nie... tak zle wypadły ? kierowałem sie homologacja i tym ze maja 70db czyli jak na zimowke dosc cicho... nokiany zawsze lubilem i bardzo sobie chwalilem, tylko tutaj mam problem... moze upuszcze troche powietrza...nie widzialeś rankingu tych opon ?
Mam takie opony w V60, jeżdżę teraz drugi sezon i raczej jestem zadowolony. Planowałem zakup takich samych do TM3 po odbiorze. 🤔Zamontowalem nokiany takie jak w linku i jestem troche zły... na razie napompowane 2,8bar ale opony sa dosc glosne, zrobilem juz z 200km i opony dziwnie wyja, takie jak by lozysko bylo do zrobienia... nie ma tego do jakis 80km/h a potem jest wycie ktore przestaje byc slychac powyzej 140km/h ma ktos takie na tesli ?
https://www.oponeo.pl/dane-opony/nokian-wr-snowproof-p-235-45-r18-98-v-xl#366669343
Myslalem o nich, ale przyjanuszowałem 200zł na sztuceMichelin Alpin 5 rulezzzz😉
Ja zdecydowanie polecam te opony.
Kolejny dzień jazdy i radość. Cisza, przyczepność, także na mokrym…
No i ten rant ochronny już mi felgę uratował.
Dzisiaj wymieniłem i mogę tylko zgodzić się z przedmówcąMichelin Alpin 5 rulezzzz😉
Ja zdecydowanie polecam te opony.
Kolejny dzień jazdy i radość. Cisza, przyczepność, także na mokrym…
No i ten rant ochronny już mi felgę uratował.