Jakie opony zimowe do TM3 ?

Darkoblues

Zadomawiam się
Dzisiaj wymieniłem i mogę tylko zgodzić się z przedmówcą :)
Dołączam do zadowolonych użytkowników michelin Alpin 5. Dużo cichsze od fabrycznych letnich michelinow... No i kleją się niemiłosiernie, dzis przetestowane na mokrym. A i dostałem potwierdzenie załapania się na promocyjna karte: do wykorzystania 200zl na stacji benzynowej

Jusand

Posiadacz elektryka
Dzisiaj wymieniłem i mogę tylko zgodzić się z przedmówcja też

Dołączam do zadowolonych użytkowników michelin Alpin 5. Dużo cichsze od fabrycznych letnich michelinow... No i kleją się niemiłosiernie, dzis przetestowane na mokrym. A i dostałem potwierdzenie załapania się na promocyjna karte: do wykorzystania 200zl na stacji benzynowej
Ja też potwierdzam, super opony.

Kris57

Nowy na Forum
koledzy, koleżanki kupujecie auta za 200 - 300 tysi i przycinacie kilka stówek na oponach, poważnie ?
ja kupiłem Pirelli Sottozero 3 PCNS T0 "dedykowane" do Tesli, są dostępne obecnie za ok. 900 zł i spoko, przyczepność , cisza , zadowolenie ...

krzyss

Pionier e-mobilności
Nokian to raczej dobry producent, pozatym to zimowki i tak pewnie w dwa sezony sie skoncza. Dziwi mnie tylko ich halas… mam nadzieje ze sie troche “rozjezdza”.

ELuk

Pionier e-mobilności
koledzy, koleżanki kupujecie auta za 200 - 300 tysi i przycinacie kilka stówek na oponach, poważnie ?
ja kupiłem Pirelli Sottozero 3 PCNS T0 "dedykowane" do Tesli, są dostępne obecnie za ok. 900 zł i spoko, przyczepność , cisza , zadowolenie ...
To dziwne, uważasz że jak Ktoś kupuje topową oponę, jaką jest Michelin Alpin 5 to oszczędza?
Ja kupiłem te opony świadomie, bo uważam je za dużo lepsze niż te pirelli, no i zależało mi na rancie ochronnym, a w wersji T0 takich nie było. 👍

Kris57

Nowy na Forum
To dziwne, uważasz że jak Ktoś kupuje topową oponę, jaką jest Michelin Alpin 5 to oszczędza?
Ja kupiłem te opony świadomie, bo uważam je za dużo lepsze niż te pirelli, no i zależało mi na rancie ochronnym, a w wersji T0 takich nie było. 👍
mam Tobie foto wkleić z opony Pirelli Zottozero 3 z rantem ochronnym, bo je ma !!!
ja nie pisałem , że Michelin to zła opona tylko o tym, że ludzie przycinają kilka stów na jakieś tańsze gumy, a potem płaczą i tyle...

solik

Pionier e-mobilności
Ja sie decyduje na CrossClimate do SR+, jak bedzie ujnia to strace i wezme Alpine 5 :) ale letnie pilot sport 4 sa glosne wiec mi ich nie zal. W gory w sezonie zimowym nie jezdze a w miescie / blisko pod miastem nie pamietam kiedy snieg zalegal..

Sfotek

Posiadacz elektryka
Ja sie decyduje na CrossClimate do SR+, jak bedzie ujnia to strace i wezme Alpine 5 :) ale letnie pilot sport 4 sa glosne wiec mi ich nie zal. W gory w sezonie zimowym nie jezdze a w miescie / blisko pod miastem nie pamietam kiedy snieg zalegal..
Tez sie zastanawialem miedzy CC 2 a Alpin i wybralem Alpin. CC2 wedlug specyfikacji sa tak samo glosne jak letnie a dodatkowo przy SR i tylnim napedzie jednak przyczepnosci nigdy za wiele. CC2 ma tez wieksze opory toczenia co oznacza troche mniejszy zasieg.

Bronek

Pionier e-mobilności
Pomalowałem sprayem (2 puszki Boll mat /40minut) swoje szpetne budżetowe zimowe felgi na uważam wyjątkowo dobrych Nexenach, (ciche 3x, i dobre na wodę)
Dodatkową zaletą tych felg było to, że tanio i nie zbierają błota i śniegu (o ile taki będzie), czekam na klucz elektryczny, nie chce mi się wozić i mam zmieniacza w domu.
Będę aktywnie w weekend nadzorował.
Ps Micheliny u mnie mają przechlapane, fobia wynikająca z dawnych doświadczeń ale obecnie nie poparta niczym. Po prostu miałem z nimi niemiłe akcje i z punktu je p.. le

tempFileForShare_20191123-200648-1024x461.jpg
20211117_094926.jpg

Last edited:

Najnowsze dyskusje