Lidl, Kaufland, Biedronka...

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Ale przecież electroverse ma wysokie ceny? Przynajmniej, gdy sprawdzałem ostatnio. Jako jeden do prawie wszystkiego najlepszy jest elocity, a w Polsce przyda się jeszcze orlen charge (bo elocity go nie widzi).

Całym sercem kibicuję kolejnej osobie, która kupuje EV bez możliwości ładowania w domu. NIgdy nie żałowałem dotąd wyboru, choć za tydzień jadę z Warszawy do Kołobrzegu, a rozbudowanej stacji ładowania Tesli w Ciechocinku nadal nie ma i czuję tremę.

nabrU

Moderator
Ale przecież electroverse ma wysokie ceny? Przynajmniej, gdy sprawdzałem ostatnio. Jako jeden do prawie wszystkiego najlepszy jest elocity, a w Polsce przyda się jeszcze orlen charge (bo elocity go nie widzi).

Ale ja przecież polecam Electroverse ze wskazaniem na używanie za granicą dla tych, którzy preferują 1 kartę zamiast dziesięciu innych kart lub apek. Nie wiem też czy Elocity działa w Niemczech czy Czechach bo nie mam ich apki. Co do cen w Electroverse to bywa różnie - trzeba sprawdzać przed ładowaniem.

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Wczoraj np na stacjach Biedronki Powerdot przez Electroverse widziałem w aplikacji niższe ceny niż przez Elocity, a teraz już na odwrót. Kilka alternatyw warto mieć (i sporo czasu na sprawdzanie cen :))
A to akurat urok Elocity, które na jednych PowerDot/Biedrach pokazuje CCS za 3,14 zł, a na innych 2,73 zł.
Electroverse ma tu i tu 2,85 zł

KrzysztofFly

Moderator
Potwierdzam słowa @nabrU, Electroverse zdecydowanie na za granicę. Ja używałem podczas dwóch wyjazdów na narty do Austrii. Wiadomo, że w trasie to SuC, jednak w miejscu docelowym, to bardzo dobre rozwiązanie, bo działa z prawie każdą ładowarka w pobliżu, a dzięki temu można w drogę powrotną wystartować naładowanym na full, jak z domu.
Całym sercem kibicuję kolejnej osobie, która kupuje EV bez możliwości ładowania w domu. NIgdy nie żałowałem dotąd wyboru, choć za tydzień jadę z Warszawy do Kołobrzegu, a rozbudowanej stacji ładowania Tesli w Ciechocinku nadal nie ma i czuję tremę.
Nie wiem w jaki dokładnie dzień jedziesz i o której godzinie, jeśli jednak na długi weekend, no to w Ciechocinku może być SuC mocno obłożony. Może warto za wczasu rozejrzeć się za oferta konkurencji przy trasie, a może nawet wykupić jakiś abonament. Tak przy okazji, to w samym Kołobrzegu też nie ma szału z ładowarkami 😉, no chyba, że wybrałeś hotel z możliwością naładowania samochodu.

qb4hkm

Pionier e-mobilności

S7 Jedź, może Rumię otworzą :-D powinieneś dojechać, jak nie to tam Auchan chyba całkiem znośny ;-).