Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)

umcus

Pionier e-mobilności
A no to można kupić poza Teslą, nawet na Ali. Co z resztą polecam.. Dokupowałem jakiś czas temu jeden kołpak bo zgubiłem tutaj: Link
Jezu, jakie brzydkie ;) A tak poważnie, nowy wzór mi się bardziej podoba. Ale i tak najpierw wolałbym znaleźć coś, co przykryje tylko otwór centralny. Chociaż jak w marcu odbiory, to może już zostawić na letnich i do następnej zimy coś się znajdzie...

Jaceq

Pionier e-mobilności
Jezu, jakie brzydkie ;) A tak poważnie, nowy wzór mi się bardziej podoba. Ale i tak najpierw wolałbym znaleźć coś, co przykryje tylko otwór centralny. Chociaż jak w marcu odbiory, to może już zostawić na letnich i do następnej zimy coś się znajdzie...
Faktycznie nie są jakieś super-ładne ;-) No ale to są takie, które były na aucie. Nie na tyle brzydkie by je wymieniać.. Myślę, że niebawem pojawią się w takich sklepach również te nowe - trzeba chwilę poczekać. Póki co nie zanosi się, żeby w marcu był mróz, wręcz przeciwnie. Zatem ja bym też tak zrobił (czyli zostawił na letnich).Chyba, że gdzieś na narty od razu śmigasz.

eimi

Pionier e-mobilności
Jak ktoś był chętny to mogę odstąpić 19" geminii dark z oponami całorocznymi hankook w zamian za 20" Nova na letnich, oczywiście coś tam dopłacę albo mogę dorzucić nowe letnie hankooki 19"
:)
1739182413695.png

umcus

Pionier e-mobilności
Gość powiedział, że przednia kamera daje im możliwość zrobienia widoku 360. Pytanie, czy to tylko "figure of speech" czy coś miał na myśli. Poza tym dowiedziałem się, że koła zapasowego ni ma i nie będzie. Co do rozmów telefonicznych, to są mikrofony np. w słupku A, które pomagają wyizolować inne odgłosy. Pytanie, czy to oznacza, że będzie słychać tylko kierowcę, czy pasażera też będzie słychać.
No i było parę fajnych ujęć, jak toto naprawdę wygląda na drodze.

Hermes

Posiadacz elektryka
Jakiś czas temu pisałem tutaj, że od razu z pierwszych (jeszcze przed oficjalną premierą) zdjęć mi się rzuciło w oczy, że felgi wreszcie będą węższe, ale od razu odezwali się "mudnrzejsi", że "wcale nie", bo "to złudzenie optyczne".
A jednak tutaj na Elektrowozie oficjalnie potwierdzono moje - celne - spostrzeżenia: że obecnie to felga 9" zamiast wcześniejszych 9,5".
Czy ktoś rozeznał temat czy pozostałe parametry felgi będą te same - bo zastanawiam się (pewnie dopiero po gwarancji, ale przymiarkę robię), żeby zmienić felgi na właśnie takie węższe? I czy zmieniono również ET w nowych felgach, bo zakładam, że rozstaw śrub ten sam?

CODI

Fachowiec
Widać to zdecydowanie na filmie, brzeg felgi jest lepiej chroniony przez oponę.
Podoba mi sie to zdalne otwieranie klapy. Nie trzeba szukac niczego po kieszeniach mając obie ręce obładowane. I nie podobał mi sie ruch stopą w VW-ejach i spółka, człowiek ledwie stoi i jeszcze musi machac nogą.
Macie kogoś znajomego w Kaliforni ? Moze przejedzie się tą samą trasą (tam na moście gdzie w tyle jedzie ciezarówka) i porównamy stiffness zawieszenia. Bo wydaje mi sie ze sie sporo buja :) chociaż moze to złudzenie.
Półka to wciaz problematyczny klocek. Gosciu musiał pomóc Jayowi ją złozyc. Ok to pierwszy raz ale z filmu wynika ze trzeba sie nauczyc go obsługiwać.
Mam wrażenie że w tych nowych światłach zmniejszyli liczbę sekcji. Czy dobrze widziałem ze jest ich 4 lub 6? Same światło jest malutkie wiec soczewka musi robic robotę. I jak napisali nie ma jeszcze adaptacji.

Hermes

Posiadacz elektryka
Pytanie też ile z tych nowości - w miarę upływu czasu - będzie można (oficjalnie) zamontować w wersji starszej za dopłatą. I czy cokolwiek ;)

umcus

Pionier e-mobilności
Półka to wciaz problematyczny klocek. Gosciu musiał pomóc Jayowi ją złozyc. Ok to pierwszy raz ale z filmu wynika ze trzeba sie nauczyc go obsługiwać.
No tak, pierwszy raz zawsze kombinujesz. Podejrzewam, że kwesti używania, po tygodniu będzie pamięć mięśniowa. Są dwie metody, które działają na tę poprawioną półkę i się składa bez problemu.
Mam wrażenie że w tych nowych światłach zmniejszyli liczbę sekcji. Czy dobrze widziałem ze jest ich 4 lub 6? Same światło jest malutkie wiec soczewka musi robic robotę. I jak napisali nie ma jeszcze adaptacji.
Mówisz o przednich? Tam jest soczewka, nie wiem czy cokolwiek widać. Wyjdzie w praniu, na jazdach.
Pytanie też ile z tych nowości - w miarę upływu czasu - będzie można (oficjalnie) zamontować w wersji starszej za dopłatą. I czy cokolwiek ;)
Raczej nie. Np. do kamery musiałbyś dorobić wiązkę i dopływ płynu.