Teslą po Chorwacji

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Warto podbić takie wypowiedzi, jak ja piszę że jest słabo w trasach właśnie z powodów zjazdów na zadupia gdzie przez pół godziny nie ma co robić to wszyscy mówią że się czepiam. Miałem w DE dokładnie takie przygody jak ty i zamiast tych słynnych 20-30 minut parę ładowań trwało ładnie ponad godzinę, ze wskazaniem na dwie.
Większa bateria i świat elektromobilności byłby piękny. Ale nie, bo chyba za dużo firm zwęszyło zarobek na prądzie w trasie, w tym Tesla.
W DE miałeś takie przygody z ładowaniem? Serio?

cooler

Pionier e-mobilności
W DE miałeś takie przygody z ładowaniem? Serio?
Tak, najgorzej było na Ionity, nie przechodziła płatność i mialem już za mało energii żeby wrócić na SC wcześniej. Więc musiałem wisieć na tel aby to załatwić.

PawelPablo

Fachowiec
Co jak co ale o problemach w DE to nie słyszałem:)
Jak ja jechałem ostatnio to nawet jak doejchalem na charger i było 20 stanowisk zajętych to czekałem może z 2 minuty.
Prędkość ładowania też bez zastrzeżeń przy pełnym chargerze.

cooler

Pionier e-mobilności
udało się ?
O dziwo po wielu próbach z nimi na telefonie w końcu włączyli ładowanie zdalnie i bezpłatnie. Chociaż wolałbym zapłacić i po 20 min jechać dalej

Jogur

Posiadacz elektryka
Tak, najgorzej było na Ionity, nie przechodziła płatność i mialem już za mało energii żeby wrócić na SC wcześniej. Więc musiałem wisieć na tel aby to załatwić.
czyli nie tylko w CRO Ionity mnie najpierw wyrolowała a potem dała darmo na 100km ;)

cooler

Pionier e-mobilności
czyli nie tylko w CRO Ionity mnie najpierw wyrolowała a potem dała darmo na 100km ;)
Najgorszy ten stres bo liczysz na tą ładowarkę, jedziesz zgodnie z zasadami do niskiego SoC żeby jak najszybciej uderzyć w trasę a tu klops.
Mnóstwo zmarnowanego czasu i nerwów.

Ev3

Pionier e-mobilności
Najgorszy ten stres bo liczysz na tą ładowarkę, jedziesz zgodnie z zasadami do niskiego SoC żeby jak najszybciej uderzyć w trasę a tu klops.
Mnóstwo zmarnowanego czasu i nerwów.
Nie działał też tam żaden roaming, czy nierozważnie pojechałeś bez tego typu karty?