Leapmotor T03 taniocha od Stellantis?

• Thread starter Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27
  • Start date
  • Tags
    None
S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
Dlatego chciałem cos nowego za 40-45K skoro 95% jazd mam do 100 km od domu
Życzę Ci nówki za tą cenę. Ja za 44 mam używkę (dostępne nawet w okolicy 35) i robię dokładnie to co Ty byś robił gdybyś miał ;)

Kyniolus

Zadomawiam się
ale wiesz o tym że mają 300koni pod "maską" nie musisz ich upalać każdorazowo wciskając pedał przyśpieszenia możesz tak samo jeździć spokojnie jak 100konnym bzykiem, większa moc przydaje sie w momentach awaryjnych czy jak masz wyprzedzić traktor albo jakaś zawalidrogę jak dla mnie to bezpieczeństwo. Generalnie znowu zmierza to w jakiś offtop a nie o tym o czym powinien być ten wątek.

Ale że jak spring to w pełni chińska konstrukcja z tego też powodu została zbanowana na dotacje we Francji podobnie jak leapmotor mimo że ma być składany w Polsce i Chińczycy z tego się nie wycofali ale kolejne modele stoją pod znakiem zapytania.
ja wiem doskonale ale znam osoby którzy po miescie do pracy fordem mustagiem 5.0 przyjezdzały wiec nawet jak nie upalasz to on i tak w miesice piła jak smok... w elektrykach oczywiscie nie ma tego problemu ale mi wystarczy 96 koni po wioskach az z nadmiarem...zaczynałem pierwsze 10 lat z maluchem całe 23 konie... :) . Parzyłem porównania springa gdzie konstrukcja ma 10 lat i Leapmotor nowa konstrukcja... i nie widze zadnej przewagi springa... moze nieco ładniejszy jest. Ale w innych punktach przegrywa w kazdym punkcie z leapmotor

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
Poczekajmy na te 80k i co za te 80k będzie.
Na pewno się nim przejadę.
Nie bronię Springa ale porównujemy coś co już przetestowaliśmy do bólu, z autem które jest tylko na folderach. Oby T03 był tak fajny jak na to liczymy.

jarqu

Posiadacz elektryka
ja wiem doskonale ale znam osoby którzy po miescie do pracy fordem mustagiem 5.0 przyjezdzały wiec nawet jak nie upalasz to on i tak w miesice piła jak smok... w elektrykach oczywiscie nie ma tego problemu ale mi wystarczy 96 koni po wioskach az z nadmiarem...zaczynałem pierwsze 10 lat z maluchem całe 23 konie... :) . Parzyłem porównania springa gdzie konstrukcja ma 10 lat i Leapmotor nowa konstrukcja... i nie widze zadnej przewagi springa... moze nieco ładniejszy jest. Ale w innych punktach przegrywa w kazdym punkcie z leapmotor
Dokładnie zgadzam się dlatego czekam niecierpliwie as będzie w sprzedaży bo jak dla mnie to dużo ciekwezsza propozycja od nowego citroena ec3 czy renault 5.
Poczekajmy na te 80k i co za te 80k będzie.
Na pewno się nim przejadę.
Nie bronię Springa ale porównujemy coś co już przetestowaliśmy do bólu, z autem które jest tylko na folderach. Oby T03 był tak fajny jak na to liczymy.
Testy są w internecie zrobione przez Polaków na polskich drogach więc dużo jest wiadomo.

Kyniolus

Zadomawiam się
Dokładnie zgadzam się dlatego czekam niecierpliwie as będzie w sprzedaży bo jak dla mnie to dużo ciekwezsza propozycja od nowego citroena ec3 czy renault 5.

Testy są w internecie zrobione przez Polaków na polskich drogach więc dużo jest wiadomo.
sensowna konkurencja to ten model

Hyundai Inster,​

ale kosztuje 25K wiecej

jarqu

Posiadacz elektryka