Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział

Makus

Pionier e-mobilności
Weszliśmy w nową erę dezinformacji z drzwiami, pomyślałem, że warto podzielić się niektórymi ze złotych myśli Elona. Może powstanie kronika upadku, nie wiem tylko czy Elona czy Demokracji czy „tylko” USA.

Mądrość na dziś - Elon twierdzi, że USAID, organizacja pomocowa która pomagała w wielu biednych krajach zwalczać głód, leczyć uchodźców, etc. fundowała stworzenie COVID-19.

Attachments

• IMG_2511.jpeg
    IMG_2511.jpeg
    197,1 KB · Liczba wyświetleń: 188
  • IMG_2512.jpeg
    IMG_2512.jpeg
    81,3 KB · Liczba wyświetleń: 181

arc

Fachowiec
Nie, nie przesadzam. Tak jak pisiory, szukają tylko kruczków i skrótów, żeby wszędzie obsadzić swoich ludzi. Żadna z najważniejszych instytucji upolitycznionych przez PiS nie będzie odpolityczniona. Ich członkowie będą jedynie posłuszni nowej władzy, tak jak to się stało z TVP.
Poprzednia władza bardzo mocno zwichrowała mechanizmy które miały przeciwdziałać jej nadużyciom. Pozostawili po sobie problemy których usunięcie nie jest możliwe lub wysoce utrudnione z tego powodu. Dodatkowo skala tych zmian jest na tyle duża, że np. anulowanie wszystkich wyroków wydanych przez sędziów którzy zostali wybrani w sposób wadliwy doprowadzi do chaosu, dalszego opóźniania już kiepsko wyrabiającego się systemu sądowniczego i sporych kosztów.

W tym wszystkim wielokrotnie działali łamiąc lub ignorując prawo i procedury.

Są podejmowanie kroki w celu odpolitycznienia np. KRS. Tylko na drodze stoi prezydent który jak już wiadomo będzie wetował wszystkie zmiany wykluczające neo-sędziów.

Tak samo jak wcześniej krytykowane połączenie funkcji prokuratora generalnego i ministra sprawiedliwości już nikomu dziwnym trafem nie przeszkadza.

Sceptyczny entuzjasta

Pionier e-mobilności
Za dużo "informacji" czerpiesz z TB Republika.
A ich propagowanie na forum to powinno być karalne...
Jasne, jak ktoś nie sławi nowej władzy to od razu ogląda republikę. Typowa retoryka stosowana od lat. Nie z nami to przeciw nam, oby jak najwięcej podziałów było. Wystarczyło że obejrzałem parę minut TVP info. Taka sama szczekaczka jak wcześniej, tylko na inną opozycję szczeka. Mam przypomnieć kto obiecywał i na co miały iść miliardy zamiast na TVP? Tymczasem budżet został jeszcze zwiększony, bo to już dobra, uśmiechnięta telewizja.

Naiwność ludzka widzę nie ma granic :)

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Jasne, jak ktoś nie sławi nowej władzy to od razu ogląda republikę. Typowa retoryka stosowana od lat. Nie z nami to przeciw nam, oby jak najwięcej podziałów było. Wystarczyło że obejrzałem parę minut TVP info. Taka sama szczekaczka jak wcześniej, tylko na inną opozycję szczeka. Mam przypomnieć kto obiecywał i na co miały iść miliardy zamiast na TVP? Tymczasem budżet został jeszcze zwiększony, bo to już dobra, uśmiechnięta telewizja.

Naiwność ludzka widzę nie ma granic :)
oh, chyba mnie zmotywowałeś. Może pogrzebię przy antenie bo mi TVP nie łapie. A kiedyś lubiłem sobie odpalić TVP a potem TVN. No nie wiem.... może już mam rysę jakąś, ale mnie to bawiło.
Chociaż jak bedą 2 propagadny na 1 formację to może się okazać zbyt dużo....

Sceptyczny entuzjasta

Pionier e-mobilności
Poprzednia władza bardzo mocno zwichrowała mechanizmy które miały przeciwdziałać jej nadużyciom. Pozostawili po sobie problemy których usunięcie nie jest możliwe lub wysoce utrudnione z tego powodu. Dodatkowo skala tych zmian jest na tyle duża, że np. anulowanie wszystkich wyroków wydanych przez sędziów którzy zostali wybrani w sposób wadliwy doprowadzi do chaosu, dalszego opóźniania już kiepsko wyrabiającego się systemu sądowniczego i sporych kosztów.

W tym wszystkim wielokrotnie działali łamiąc lub ignorując prawo i procedury.

Są podejmowanie kroki w celu odpolitycznienia np. KRS. Tylko na drodze stoi prezydent który jak już wiadomo będzie wetował wszystkie zmiany wykluczające neo-sędziów.

Uchwalą to uwierzę. Jak dotąd najlepiej wychodzi im niespełnianie obietnic.

daniel

Señor Meme Officer