Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział

Makus

Pionier e-mobilności
Weszliśmy w nową erę dezinformacji z drzwiami, pomyślałem, że warto podzielić się niektórymi ze złotych myśli Elona. Może powstanie kronika upadku, nie wiem tylko czy Elona czy Demokracji czy „tylko” USA.

Mądrość na dziś - Elon twierdzi, że USAID, organizacja pomocowa która pomagała w wielu biednych krajach zwalczać głód, leczyć uchodźców, etc. fundowała stworzenie COVID-19.

Attachments

• IMG_2511.jpeg
    IMG_2511.jpeg
    197,1 KB · Liczba wyświetleń: 169
  • IMG_2512.jpeg
    IMG_2512.jpeg
    81,3 KB · Liczba wyświetleń: 166

arc

Fachowiec
Nie, nie przesadzam. Tak jak pisiory, szukają tylko kruczków i skrótów, żeby wszędzie obsadzić swoich ludzi. Żadna z najważniejszych instytucji upolitycznionych przez PiS nie będzie odpolityczniona. Ich członkowie będą jedynie posłuszni nowej władzy, tak jak to się stało z TVP.
Poprzednia władza bardzo mocno zwichrowała mechanizmy które miały przeciwdziałać jej nadużyciom. Pozostawili po sobie problemy których usunięcie nie jest możliwe lub wysoce utrudnione z tego powodu. Dodatkowo skala tych zmian jest na tyle duża, że np. anulowanie wszystkich wyroków wydanych przez sędziów którzy zostali wybrani w sposób wadliwy doprowadzi do chaosu, dalszego opóźniania już kiepsko wyrabiającego się systemu sądowniczego i sporych kosztów.

W tym wszystkim wielokrotnie działali łamiąc lub ignorując prawo i procedury.

Są podejmowanie kroki w celu odpolitycznienia np. KRS. Tylko na drodze stoi prezydent który jak już wiadomo będzie wetował wszystkie zmiany wykluczające neo-sędziów.

Tak samo jak wcześniej krytykowane połączenie funkcji prokuratora generalnego i ministra sprawiedliwości już nikomu dziwnym trafem nie przeszkadza.

Sceptyczny entuzjasta

Posiadacz elektryka
Za dużo "informacji" czerpiesz z TB Republika.
A ich propagowanie na forum to powinno być karalne...
Jasne, jak ktoś nie sławi nowej władzy to od razu ogląda republikę. Typowa retoryka stosowana od lat. Nie z nami to przeciw nam, oby jak najwięcej podziałów było. Wystarczyło że obejrzałem parę minut TVP info. Taka sama szczekaczka jak wcześniej, tylko na inną opozycję szczeka. Mam przypomnieć kto obiecywał i na co miały iść miliardy zamiast na TVP? Tymczasem budżet został jeszcze zwiększony, bo to już dobra, uśmiechnięta telewizja.

Naiwność ludzka widzę nie ma granic :)

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Jasne, jak ktoś nie sławi nowej władzy to od razu ogląda republikę. Typowa retoryka stosowana od lat. Nie z nami to przeciw nam, oby jak najwięcej podziałów było. Wystarczyło że obejrzałem parę minut TVP info. Taka sama szczekaczka jak wcześniej, tylko na inną opozycję szczeka. Mam przypomnieć kto obiecywał i na co miały iść miliardy zamiast na TVP? Tymczasem budżet został jeszcze zwiększony, bo to już dobra, uśmiechnięta telewizja.

Naiwność ludzka widzę nie ma granic :)
oh, chyba mnie zmotywowałeś. Może pogrzebię przy antenie bo mi TVP nie łapie. A kiedyś lubiłem sobie odpalić TVP a potem TVN. No nie wiem.... może już mam rysę jakąś, ale mnie to bawiło.
Chociaż jak bedą 2 propagadny na 1 formację to może się okazać zbyt dużo....

Sceptyczny entuzjasta

Posiadacz elektryka
Poprzednia władza bardzo mocno zwichrowała mechanizmy które miały przeciwdziałać jej nadużyciom. Pozostawili po sobie problemy których usunięcie nie jest możliwe lub wysoce utrudnione z tego powodu. Dodatkowo skala tych zmian jest na tyle duża, że np. anulowanie wszystkich wyroków wydanych przez sędziów którzy zostali wybrani w sposób wadliwy doprowadzi do chaosu, dalszego opóźniania już kiepsko wyrabiającego się systemu sądowniczego i sporych kosztów.

W tym wszystkim wielokrotnie działali łamiąc lub ignorując prawo i procedury.

Są podejmowanie kroki w celu odpolitycznienia np. KRS. Tylko na drodze stoi prezydent który jak już wiadomo będzie wetował wszystkie zmiany wykluczające neo-sędziów.

Uchwalą to uwierzę. Jak dotąd najlepiej wychodzi im niespełnianie obietnic.

daniel

Señor Meme Officer