Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)

eimi

Pionier e-mobilności
Paaanie, zamawiałem 31/01 a VINu ani widu ani słychu. Raczej małe szanse, żeby non-launch wersję produkowali już na początek marca.
Przecież oni produkują zwykle wersję równolegle z Launch od początku zarówno w Szanghaju jak i Berlinie

CODI

Zadomawiam się
Mylisz wiedzę z możliwościami negocjacyjnymi, to są dwie oddzielne sprawy. Ale to są Twoje pieniądze, sam wiesz przecież najlepiej jak je wydać. Ja tylko piszę, że wysłanie zapytania do pośrednika nic Cię nie kosztuje. No dobra, 5 minut na napisanie maila.
Pamiętaj, ze w leasingu musisz mieć konkretne ubezpieczenie (nie takie z mubi czy rankomatu). Ja przy braku zniżek na AC, jak dałem sam szukałem, na TM3 miałem propozycje rzędu 6,5-7 kpln. Z pośrednikiem wyszło 5,5k, po lekkiej negocjacji wylądowało na 4,6k. Sam nigdy bym tyle nie ugrał. Na Junipera wyszło 5,5k czyli nadal bardzo dobrze jak na brak zniżek.

Mam wrażenie, że chyba rozmawiamy o różnych pośrednikach. Ja po prostu bardzo nie lubię wyrzucać pieniędzy w błoto. A niekorzystanie z pośrednika oznaczałoby, że machnałem ręką na co najmniej 2 kpln na samym tylko ubezpieczeniu.
Moze nie dość dokładnie wyłożyłem temat. Nie chce z nikim negocjować, nie mam takich umiejętności. Po 3 kredytach hipotecznych i kilku duzych konsumpcyjnych wiem że pośrednicy są dla tych którym się nie chce szukać. Prawie za każdym razem byłem w stanie znaleźć porównywalną jeśli nie lepszą ofertę do tego co sprzedawał mi pośrednik bez żadnych negocjacji a mówię o kredytach od konca lat 90-tych kiedy kupiłem przez pośrednika auto na raty (i policzyłem na koniec ile za to zapłaciłem). Pośrednik musi mieć w tym interes, najczęściej poprzez sprzedaż dodatkowych produktów. W przypadku ostatniego hipo 10 lat temu pomogło mi forum muratora, wiele osób było w takiej sytuacji jak moja i po analize informacji od nich wybrałem 2 banki które miały najlepszą oferte. Byłem u pośrednika DB i dostałem zamieszaną ofertę z 2 kartami kredytowymi, ubezpieczeniem na życie odroczonymi ratami dramat.

Szukam informacji jakie leasingi biezecie na nowego junipera. Kto dał Wam dobrą ofertę? Chodzi o podpowiedzi nic więcej. Emaile dawno napisałem do Santandera, Drivali i mojego MBanku i poki co tylko MBank odpowiedział ze srednią ofertą.

umcus

Pionier e-mobilności
Przecież oni produkują zwykle wersję równolegle z Launch od początku zarówno w Szanghaju jak i Berlinie
I myślisz, że jak dziś zamówisz, to jest jakaś szansa, że od 2 marca będą w Polsce je wydawać? Optymistyczne zalożenie.
Szukam informacji jakie leasingi biezecie na nowego junipera. Kto dał Wam dobrą ofertę? Chodzi o podpowiedzi nic więcej. Emaile dawno napisałem do Santandera, Drivali i mojego MBanku i poki co tylko MBank odpowiedział ze srednią ofertą.
Naprawdę, rozumiem, żal Ci 5 minut na wysłanie maila. Ok, do brzegu:

- Santander dał mi niezłą ofertę (Leasing, nie Multirent z Tesli) u jednego pośrednika, u drugiego sporo (prawie 10k) gorszą. Tutaj były w tym drobne niuanse typu chciałem GAP zewnętrzny i niestandardowe raty.
- PKO Leasing dał minimalnie lepszą ofertę, ale wybrałem Santander, ze względu na sporo mniejszy koszt ubezpieczenia i ogólnie mniejszy koszt oferty.

Wstępną informację zwrotną miałem w niecałe 24 h. Nie wiem co to znaczy bardzo długo, 3h, 12h, dzień, dwa?

Pamiętaj o dodatkowych opłatach, one potrafią nieco namieszać w ogólnym rozrachunku.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Ja mam oferty od BNP, ING Lease, Santander Leasing, Santander Multirent, PKO BP. W moim excelu póki co prowadzi BNP, zaraz za nim jest Santander Multirent.

eimi

Pionier e-mobilności
myślisz, że jak dziś zamówisz, to jest jakaś szansa, że od 2 marca będą w Polsce je wydawać? Optymistyczne zalożenie.
Nie wiem czy od drugiego ale w marcu będą na pewno. Y jada z Berlina wyprodukowanie mojego, nadanie VIN i transport do ząbek to się w 4 dni robocze zamknęło.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Na stronie piszą, że wersja LR AWD do odbioru w marcu. To akurat koniec kwartału więc ja bym im wierzył..