consigliero
Pionier e-mobilności
Tylko nie czerwony, jakbym chciał taki kolor to bym wstąpił do straży 😎
tam.tez jest opisane wyciąganie ramki portu ładowaniaZasadniczo to chodziło o wyrwanie ramki na której trzyma się klapka do portu ładowania, ten link to raczej poważniejsze sprawy. Tak z ciekawości jak się wam ostatnio jeździ w warunkach zimowych? My z ciekawości popełniliśmy nawet wycieczkę do Rzeszowa aby zobaczyć hundai inster i po wizji lokalnej nam przeszło. Byliśmy też zobaczyć ID.Buzz i nie powiem fajne ale chyba przerost formy nad treścią. Jazda w tych warunkach to zużycie na poziomie 20 kwh ale w aucie działa klimatyzacja oraz radio, nie wyłączmy również świateł. Kombinuję jakie ewentualne drugie auto byłoby idealne, ale wiem że ideałów nie ma. Poczekamy na reno 5/4 zobaczymy też co pokażą czesi, mają zrobić jakiegoś malucha. Nie wykluczam też takiej opcji że skończy się na ID.3 typu GTX, ID.3 znam, niespecjalnie narzekam, może mało wymagający jestem. No a takie nowsze może być chyba tylko lepsze, oczywiście z naciskiem na chyba, tylko ta cena !Na razie cieszymy się tym co jest, klapka naprawiona, oczywiście z braku narzędzi właściwych uszkodziłem dwa mocowania, ale trzyma się mocno. Zużycie w dłuższym okresie czasu zadowalające to można czekać na ruchy ze strony producentów![]()
Nuda.No to zostaje Ci biały, czarny, srebrny i ten podstawowy szary![]()
Tak z ciekawości jak się wam ostatnio jeździ w warunkach zimowych?
A MG4? Jeździłeś? Jezeli tak to jak oceniasz?U mnie standardowo zużycie zimowe ok 18 kWh, a jak były przez 5 dni mrozy ok. -10 to wzrosło do 20 kWh (te same trasy codziennie ok. 30-35 km w jedną stronę i powrót)
Nadal bez żadnej usterki czy problemu.
ID3 GTX jest mega fajny - gdybym miał teraz zmieniać to na takiego.
Generalnie brakuje takich aut na rynku czyli napęd na tył lub 4x4, do tego bateria ok. 80kWh i długość 4,2-4,3m...
Tak, ponad rok temu. Wersja 64 kWh i 204km. To były te pierwsze egzemplarze, które do nas trafiły.A MG4? Jeździłeś?
Dzięki za opinię, bardzo mi się jazda MG4 podobała, pewnie mnie zlinczują fanatycy ale po mieście lepiej mi się jeździło tym podstawowym MG niż Teslami, pomimo gorszych osiągów. Miałem odczucie lekkości i zwinności. Jeżeli ID3 też tak fajnie jeździ, a teraz da się go kupić sporo taniej to może się przemogę i zrobię jazdę próbną - wygląd do mnie nie przemawiał, ale potrzebuję czegoś sprawnego i mniejszego niż Tesla na miasto.Tak, ponad rok temu. Wersja 64 kWh i 204km. To były te pierwsze egzemplarze, które do nas trafiły.
Przyjemne auto do jazdy - dobrze się prowadziło. W sumie podobnie do ID3.
Natomiast infotainment to poziom generalnie słaby. Może dzis lepiej to wygląda...trzeba by sprawdzić.
Dużo energii żarł. Tak z 15% wiecej niż ID3.
Zasięg szybko spadał - koniecznie trzeba by go brać w wersji 77 kWh.
No i wtedy kosztował wiecej niż ID3 po rabatach.
Mi też. To bardzo fajne auto. Prawie kupiłem. Ale wtedy były używane tesle w dobrych cenach, a później weszło promocyjne finansowanie na Y.bardzo mi się jazda MG4 podobała