Leapmotor T03 taniocha od Stellantis?

• Thread starter Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27
  • Start date
  • Tags
    None

Ev3

Pionier e-mobilności
A ile chciałbyś zapłacić za auto które katalogowo kosztuje 170k zł. Wpłata własna + wykup to po prostu wartość auta.
Problem w tym, że za dwa lata to nie będzie tyle warte.
Te 120 tys to już dziś jest kwota zbliżona do wartości realnej tego maleństwa.

A to co sobie w katalogu producent winszuje, to już tylko jego problem.
170 tys to jest obecnie cena za auto klasy C na wypasie, a czasem nawet D.

marcin_w

Zadomawiam się
Problem w tym, że za dwa lata to nie będzie tyle warte.
Te 120 tys to już dziś jest kwota zbliżona do wartości realnej tego maleństwa.

A to co sobie w katalogu producent winszuje, to już tylko jego problem.
170 tys to jest obecnie cena za auto klasy C na wypasie, a czasem nawet D.
Avenger kosztuje od 131 tys. Ja mam w ofercie wykup za 108 tys a Nie 120.

Kyniolus

Zadomawiam się
Dla tych, którzy wpadli na wątek, ale nie macali auta: jak za tę cenę, to jakościowo ten samochód wykonany jest zaskakująco bardzo dobrze. Byłem zdziwiony jak w tym siedziałem w sobotę.

Miejsca na nogi z tyłu brak, a bagażnik zmieści mniejsze zakupy :)

Ale w sumie... Na jeżdżenie dookoła komina, to - jeżeli ma ktoś prąd z fotowoltaiki lub gniazdko w garażu - lepsze to niż 1.9 TDI w mieście :)
dzieci z tyłu da sie przewieźć ?

Kyniolus

Zadomawiam się
Wciąż uważam że 85 tys to za dużo jak na auto które za parę miesięcy może zniknąć z Europy tak jak się pojawiło. Niech zejdą z ceną nie grają na dotacje. Pokażą że traktują polski i europejski rynek serio to wtedy można się zastanawiać a tak to nikt tego nie kupi jedyne weźmie w leasing. Ale w sumie na tym im najbardziej zależy... aczkolwiek w obecnym programie liczbę osób które mogą z tego skorzystać jest mocno okrojona.
ale kto ma zejść Stellantis ? po co ma sobie w kolano strzelać ? mając cała gamę innych samochód spalinowych

jarqu

Posiadacz elektryka
ale kto ma zejść Stellantis ? po co ma sobie w kolano strzelać ? mając cała gamę innych samochód spalinowych
Tak stelantis musi sprzedawać więcej samochodów elektrycznych żeby nie płacić kar za przekroczenie co2 w ue.

Jobski

Fachowiec
dzieci z tyłu da sie przewieźć ?
Auto w brew pozorom jest przestronne w środku jak na swój rozmiar zewnętrzny.
Ja po ustawieniu fotela kierowcy pod siebie byłem w stanie usiąść sam za sobą.
A mam 185 cm wzrostu.

Kyniolus

Zadomawiam się
A mam 185 cm wzrostu.
jestem ze Ślaska i chyba najblizej do Krakowa na jakaś jazde próbną. problem ze na razie nie mają samochodów do jazdy próbnej

Razgriz

Zadomawiam się
A mam 185 cm wzrostu.
@Kyniolus: na nóżki mało miejsca było, ale - tak jak pisze @Jobski - dorosłych przewieziesz, to i dzieci spokojnie (chociaż ja mam 174 cm wzrostu i było dla mnie ciasno :))

A ile chciałbyś zapłacić za auto które katalogowo kosztuje 170k zł. Wpłata własna + wykup to po prostu wartość auta.
katalogowo to nawet ze 197k, co jest abstrakcją, dlatego to auto od razu dostaje 50k rabatu i to powinna być max cena wyjściowa.
Dodać do tego utratę wartości 30% po 2 latach i mamy bliżej 100k. Za małe auto segmentu B.
Pomijam wpływ dotacji, która może tylko obniżyć wartość auta.