Skoda Elroq - ZAKUP GRUPOWY z dobrym rabatem w Polsce - sprzedaż rozpoczęta!

STMS

Pionier e-mobilności
Ja też stoję przed podobnym dylematem. Na mojej short liście były: Kia EV3, Renault Scenic E-Tech, Skoda Elroq, Hyundai Ioniq 5 i Tesla Model Y.
Z tesli zrezygnowałem po jeździe próbnej (przed lift, ale źle wspominam jazdę testówką). Dodatkowy minus zbiera u mnie za głupoty które wygaduje główny akcjonariusz, więc wypadła z mojego rankingu.

ta mi się przypomniało …

na złość mamie [elonowi] odmrożę sobie uszy … czyt. Kupię gorszy samochód 🤣

brawo to się chwali

liet

Fachowiec
ta mi się przypomniało …

na złość mamie [elonowi] odmrożę sobie uszy … czyt. Kupię gorszy samochód 🤣

brawo to się chwali
Wiem że to niepopularna opinia na tym forum, ale wg mnie zarówno Ioniq 5, czy Kia EV3 jak i Renault Scenic to lepsze auta. Zgodzę się że na papierze przegrywają, ale papier przyjmie wszystko, a po jazdach testowych, nawet gdyby Elon zachowywał się jak ten obecny, tylko że w negatywie, nie wybrałbym Tesli. Po prostu nie odpowiada mi ascetyzm wnętrza. Gabaryty też wykluczają to auto z zakładanego przed mnie modelu użytkowania (95% miasto, 5% trasa).

STMS

Pionier e-mobilności
Wiem że to niepopularna opinia na tym forum, ale wg mnie zarówno Ioniq 5, czy Kia EV3 jak i Renault Scenic to lepsze auta. Zgodzę się że na papierze przegrywają, ale papier przyjmie wszystko, a po jazdach testowych, nawet gdyby Elon zachowywał się jak ten obecny, tylko że w negatywie, nie wybrałbym Tesli. Po prostu nie odpowiada mi ascetyzm wnętrza. Gabaryty też wykluczają to auto z zakładanego przed mnie modelu użytkowania (95% miasto, 5% trasa).
To po prostu zabawne … lepsze auta 😀

Arrczi

Fachowiec
Wczoraj siedziałem w wersji 85 golas. Bardzo fajne autko, myślałem, że wyższa opcja wyposażenia. Dżins na desce, trochę przycisków, duży szybko reagujący ekran. Jest trochę twardo, ale postęp względem iD.3 ogromny. Rabat 7 % bez problemu, coś więcej to trzeba wysłać prośbę o przygotowanie oferty wraz z oświadczeniem, iż firma użytkuje flotę min. 3 pojazdów. Wtedy centrala z Poznania może coś dorzucić sprzedawcy. Bardzo dobre finansowanie 101%. Koła wielkie balony na 19". Nogi wcisnąłem bez problemu pod fotel kierowcy. Fajnie dzielone oparcie tylnej kanapy 40-20-40 z przebiciem na narty. Spory bagażnik. Jak dla mnie idealnie wymiary ilość miejsca w kabinie.

Arrczi

Fachowiec
Jakie masz odczucia na temat tego materiału? Na zdjęciach bardziej mi się podoba niż ta nibyskóra, ale ciekawy jestem jak się będzie sprawdzał w eksploatacji na co dzień.
Jak dla mnie przyjemne wizualnie, ożywia wnętrze. Jak się sprawuje to nie wiem, pewnie trzeba to odkurzaczem traktować :)