Skoda Elroq - ZAKUP GRUPOWY z dobrym rabatem w Polsce - sprzedaż rozpoczęta!

Arrczi

Fachowiec
"Bardzo się zdziwił że wiem o warunkach flotowych, ale trzeba mieć 3 auta, a nie dwa ;-)"
Wystarczy oświadczenie, że firma użytkuje flotę 3-ech samochodów. Nikt tego nie sprawdzi. Użytkuję znaczy nie musi być zarejestrowane na firmę. Tak się dowiedziałem.
Ps. w piątek jeździłem EV6, inna liga. Segment wyżej od elroq. Dla mnie jednak za duży i Skoda ma przewagę kompaktowości.

Nestor

Fachowiec
"Bardzo się zdziwił że wiem o warunkach flotowych, ale trzeba mieć 3 auta, a nie dwa ;-)"
Wystarczy oświadczenie, że firma użytkuje flotę 3-ech samochodów. Nikt tego nie sprawdzi. Użytkuję znaczy nie musi być zarejestrowane na firmę. Tak się dowiedziałem.
Ps. w piątek jeździłem EV6, inna liga. Segment wyżej od elroq. Dla mnie jednak za duży i Skoda ma przewagę kompaktowości.
Ile wynosi ten dodatkowy rabat na "flote 3 aut" ? Wiesz moze?

@Arrczi - natchnales mnie zeby spojrzec w konfigurator. Najwyrazniej mozna miec 'wypasioną' EV6 ponizej 200k (nie mowimy o GT). Wyglada to ciekawie. To co mnie martwi to jej spozycie, wedlug testow teslabjorn tam wchodzi 25kwh/100km, i to latem. Bagaznik tez porownywalny. Na pewno wyglada ciekawiej niz elroq.

Zrodlo: https://docs.google.com/spreadsheet...WJHrBS82echMVJH37kwgjE/edit?pli=1&gid=0#gid=0

Last edited:

Nestor

Fachowiec
Dzisiaj zaktualizowali oferte na 205k w tej samej konfiguracji.

Jednoczesnie dowiedzialem sie ze dla floty musialbym miec 3 auta zarejestrowane na firme, a dwa - dla elroq nie sa jeszcze planowane rabaty flotowe. Nie chcieli mi dac formularza deklaracji.

Majac taka oferte w reku pojde jeszcze do innego salonu, aczkolwiek jestem prawie pewien ze do 200 juz nikt nie zjedzie.

Arrczi

Fachowiec
"...tam wchodzi 25kwh/100km, i to latem."
Mi wyszło 21,7 kWh kilka stopni na plus i w kabinie 21,5 C plus grzanie tyłka dwie osoby.
Jazda dynamiczna w mieście, większość SPORT. Zużycie z tendencją spadkową. Myślę, że na eco i zwykła jazda to 18 - 20 bez problemu. Autostrada wiadomo smok przy 140 km/h

consigliero

Pionier e-mobilności
Dostałem na dzisiaj skodę Elroq na czas wymiany lampy. No i po przejechaniu tych kilku kilometrów mogę tylko napisać że to nie auto dla mnie i nawet nie chodzi o fakt że to najsłabsza wersja. W porównaniu do ID.3 to znowu duże auto, nie bardzo wiem czym się różni wewnątrz od Enyaqa. moje auto to najsłabsza wersja ale niezbyt jest to dokuczliwe, odpycha się poprawnie i nawet te systemy wspomagające działają ale dla mnie jest zbyt napompowane, zbyt duże

Euronymous

Fachowiec
Ok, a jakieś wady stwierdziłeś ? Tego, że jest większe niż ID.3, raczej za wadę uznać nie można. Może Cię jednak bieda wersja zniechęciła, bo ta podstawowa rzeczywiście w środku słabo wygląda, czego nie można już powiedzieć o tej z jeansową tapicerką.

nabrU

Moderator
Tego, że jest większe niż ID.3, raczej za wadę uznać nie można.

No jak widać można. Każdy ma inne wymagania. I Consi chyba nic nie miał do wyposażenia tej wersji.

consigliero

Pionier e-mobilności
Będę nią wracał, to będzie więcej kilometrów. W moim nie ma systemu utrzymywania auta na drodze i straciłem też dużo czasu zanim znalazłem dźwigienkę do uruchamiania tempomatu, ale też dokładnie teraz sobie przypominam że podobnie było z enyaq . Co do samego auta to zadziwiająco cicho w nim było mimo że zamykanie maski to przypomina dźwięk zamykanych drzwi w syrence, taki blaszany. Wrażenie z jazdy to system zbyt blisko jedzie prawej krawędzi drogi, przyspieszenie trochę gumowe, no ale to najsłabsza wersja. Równie słaba była w salonie ale wnętrze było inne z czerwonymi wstawkami i czerwonymi pasami a na desce coś na kształt plastikowej skóry tutaj ten jeans jest. Bagażnik spoko ale zamykanie jest kłopotliwe bo nie ma za co złapać, chyba że jest jakiś system do zamykania którego nie odkryłem. Pytanie zasadnicze co ma to auto czego nie ma enyaq, nie bardzo widzę różnice wewnątrz, dla kogo to auto, bo mnie chyba bardziej enyaq podszedł i to w wersji coupé

Attachments

• IMG_6625.jpeg
    IMG_6625.jpeg
    651,4 KB · Liczba wyświetleń: 44
  • IMG_6627.jpeg
    IMG_6627.jpeg
    567,1 KB · Liczba wyświetleń: 42
  • IMG_6628.jpeg
    IMG_6628.jpeg
    657,1 KB · Liczba wyświetleń: 42
  • IMG_6629.jpeg
    IMG_6629.jpeg