Skoda Elroq - ZAKUP GRUPOWY z dobrym rabatem w Polsce - sprzedaż rozpoczęta!

Nestor

Fachowiec
System zamykania bagaznika jest - to ta szara 'klamka' na zatrzasku u gory.

To co ma vs Enyaq to krotsze body, nizsza cena, teoretycznie lepsze spalanie bo lzejszy. Reszta jest taka sama - systemy, wnetrze, bateria i silnik.
Enyaq ma opcje szklanego dachu i pewnie kilka innych zabawek premium.

tlisek

Tomek
Rozstaw osi Elroq vs Enyaq różni się o 1cm, więc podejrzewam, że w środku mamy praktycznie to samo - jedynie bagażnik jest ucięty z długości.

Czekam na użyczenie z salonu na weekend za tydzień. Swoją drogą ciekawe, że testówka to wersja 50 (prawie golas z tego co mi wiadomo) zamiast full dopakowanego modelu dla zachęcenia.

Wstępnie na dzień dobry dla klienta indywidualnego z ulicy jakieś 7-8k rabatu (Wersja 60, kolor, pakiet Clever za 167k).

Last edited:

Nestor

Fachowiec
Popełniłem też taką tabelkę porównawczą. Możliwe że gdzieniegdzie dane są przekłamane, więc jeżeli znajdziecie oczywiste błędy to dajcie znać:
[...]
edit4: dostałem lepszą ofertę na Sceni'a - rabat wzrósł do 38k, co daje 15.5% ceny wyjściowej. Dodałem informację o fotelach i head-up display.
Dla elroq 85 w pakiecie advanced, z lakierem, lodge, hakiem dostalem oferte 205k brutto w Gall-ICM wroclaw. Do tego AC (jak dla mnie) 3.5k. GAP RTI 1200 sumarycznie na 3 lata (!). Za winter trzeba bedzie dorzucic pewnie ze 2k do tego.

Skontaktowalem sie jeszcze z dwoma dealerami, mysle ze na teraz bedzie ciezko o lepsza oferte.

tlisek

Tomek
Dla elroq 85 w pakiecie advanced, z lakierem, lodge, hakiem dostalem oferte 205k brutto w Gall-ICM wroclaw. Do tego AC (jak dla mnie) 3.5k. GAP RTI 1200 sumarycznie na 3 lata (!). Za winter trzeba bedzie dorzucic pewnie ze 2k do tego.

Skontaktowalem sie jeszcze z dwoma dealerami, mysle ze na teraz bedzie ciezko o lepsza oferte.
Wysłałem jeszcze kilka maili i zdecydowanie największy rabat na start (7%) daje Plichta Gdańsk ul.Marynarki Polskiej (ten sam doradca u którego jest temat zamówienia grupowego z pierwszego posta, ale nie powoływałem się na to)

W Gall-ICM mam 5%

liet

Fachowiec
Wysłałem jeszcze kilka maili i zdecydowanie największy rabat na start (7%) daje Plichta Gdańsk ul.Marynarki Polskiej (ten sam doradca u którego jest temat zamówienia grupowego z pierwszego posta, ale nie powoływałem się na to)

W Gall-ICM mam 5%
No to delikatnie rzecz ujmując szału nie ma, ale patrząc na ceny u naszych sąsiadów, jak ktoś kiedyś napisał - może i nie możemy kupić samochodu wraz z europejską premierą, ale za to możemy go kupić później, za więcej niż nasi sąsiedzi...

Nestor

Fachowiec

W Gall-ICM mam 5%
Napisalem do nich, dostalem 203k za moja konfiguracje, co daje upust okolo 18k. To juz zaczyna byc konkurencyjna cena.

tlisek

Tomek
Napisalem do nich, dostalem 203k za moja konfiguracje, co daje upust okolo 18k. To juz zaczyna byc konkurencyjna cena.
Ja celuję w 60 + Clever + Lakier + Transport + Loft - cena ok 167k jest już całkiem fajna. W najmie all inclusive z dotacją wychodzi poniżej 2k brutto/mies

Esiak

Fachowiec
Ja celuję w 60 + Clever + Lakier + Transport + Loft - cena ok 167k jest już całkiem fajna. W najmie all inclusive z dotacją wychodzi poniżej 2k brutto/mies
w tym najmie, max wpłata własna to 10% wartości pojazdu...

Bazoski

Nowy na Forum
Online rzeczywiście tak widzę, ale w salonie bez problemu zrobili mi symulację z wpłatą 40k, dopytam jeszcze na miejscu
mi w salonie dla Elroq w cenie 175.000 brutto, przy wpłacie 30.000 netto wyszła rata 1769,56 brutto, BEV Skoda Najem all Inclusive, 24 miesiące, limit 30kkm. Ile dokładnie ci wyszła rata? Dla auta o wartości 167k rata powinna raczej być w okolicach 1500 brutto, a nie tylko poniżej 2k brutto.