Skoda Elroq - ZAKUP GRUPOWY z dobrym rabatem w Polsce - sprzedaż rozpoczęta!

Nestor

Fachowiec
Pytalem sprzedawce o ten material, powiedzial ze jest tam nalozona jakas warstwa hydrofobowa, wiec ewentualne rozlania powinny po tym splynac. Kurz pewnie bedzie lapalo niezle. Mowil tez, ze w razie czego 'chlopaki od detailingu w salonie' naloza nowa warstwe.

Ja jestem zainteresowany tym wnetrzem z pomaranczowymi pasami, ale wolalbym zobaczyc to na zywo. Gladka powierzchnia powinna byc lepsza od chropowatego jeansu.

@Arrczi - teraz juz wiem czemu zawsze mnie pytali ile mam samochodow w firmie. Ten bylby trzeci (poki nie zezlomuje i sprzedam pozostalych). Fajny argument do pogodania z dealerem. Jak dadza kolo 10% tak aby 85 advanced wyszedl ~200k, to bedzie super.

Co do wnetrza (co prawda 60tka) mam podobne wrazenia. Jestem ciekaw jak dlugie narty da sie wcisnac w ta przelotke. Miejsca na przechowywanie jest pod dostatkiem, aczkolwiek przesiadam sie z polo, wiec moge miec zaburzoną percepcję ;-)

miv

Posiadacz elektryka
Ja jestem zainteresowany tym wnetrzem z pomaranczowymi pasami, ale wolalbym zobaczyc to na zywo. Gladka powierzchnia powinna byc lepsza od chropowatego jeansu.
Jeździłem właśnie takim modelem. Wydawał się w porządku, nic zaskakującego. Ale tak jak mówiłem wizualnie na zdjęciach bardziej mi się podoba ten dżins, coś nadal nietypowego w autach.

nabrU

Moderator
Wiem że to niepopularna opinia na tym forum, ale wg mnie zarówno Ioniq 5, czy Kia EV3 jak i Renault Scenic to lepsze auta. Zgodzę się że na papierze przegrywają, ale papier przyjmie wszystko, a po jazdach testowych, nawet gdyby Elon zachowywał się jak ten obecny, tylko że w negatywie, nie wybrałbym Tesli. Po prostu nie odpowiada mi ascetyzm wnętrza. Gabaryty też wykluczają to auto z zakładanego przed mnie modelu użytkowania (95% miasto, 5% trasa).

Wreszcie to Forum zaczyna się pozytywnie 'odteslowywać'. Może wreszcie będzie trochę ruchu w innych działach (y)

Nestor

Fachowiec
Dzisiaj bylem w innym salonie skody. Niestety akurat system wysiadl (deploy w piatek?), wiec nie moglem dostac oferty. Sprzedawca stwierdzil jednak, ze zjechanie w okolice 200k za 85+advanced+hak bedzie trudne.
Za granica moga byc inne ceny, a konkurencja powyzej 200k jest juz duza, a czy skoda wygra ceną to nie wiadomo.
Bardzo sie zdziwil ze wiem o warunkach flotowych, ale trzeba miec 3 auta, a nie dwa ;-)

Skonczy sie na tym, ze bede musial wrocic do oferty z pierwszej strony tego wątku, bo poki co wydaje sie najlepsza.

miv

Posiadacz elektryka
Jest już kilka dostępnych "na placu" u dealerów. Nie sprawdzałem jakie wyposażenie:

Chandler

Zadomawiam się
Ja pojechałem wczoraj specjalnie do salonu Zimny w Łodzi w ramach dni otwartych, żeby zapoznać się z Elroq'iem na żywo... niestety nie mieli samochodów dostępnych do jazdy. W salonie stał egzemplarz w wersji bodajże 60 i szczerze - nie byłem zachwycony. Moja Scala z 2023 roku ma przyjemniejsze wnętrze i wydaje się przestronniejsza na przednich fotelach. Z tyłu Elroq oferuje co prawda więcej miejsca niż Scala, bo usiadłem dość wygodnie "za sobą" (a mam 195 cm wzrostu). Bagażnik jednak wydawał się mniejszy niż w Scali, więc suma summarum szału nie ma. Zwłaszcza przy obecnych cenach katalogowych... Za 150kPLN jako drugie auto w domu do jazdy po mieście wolę full wypas R5 niż golasa Elroqa (tyle że renówek póki co nie ma).

mattmd

Zadomawiam się
Ja pojechałem wczoraj specjalnie do salonu Zimny w Łodzi w ramach dni otwartych, żeby zapoznać się z Elroq'iem na żywo... niestety nie mieli samochodów dostępnych do jazdy. W salonie stał egzemplarz w wersji bodajże 60 i szczerze - nie byłem zachwycony. Moja Scala z 2023 roku ma przyjemniejsze wnętrze i wydaje się przestronniejsza na przednich fotelach. Z tyłu Elroq oferuje co prawda więcej miejsca niż Scala, bo usiadłem dość wygodnie "za sobą" (a mam 195 cm wzrostu). Bagażnik jednak wydawał się mniejszy niż w Scali, więc suma summarum szału nie ma. Zwłaszcza przy obecnych cenach katalogowych... Za 150kPLN jako drugie auto w domu do jazdy po mieście wolę full wypas R5 niż golasa Elroqa (tyle że renówek póki co nie ma).
Dokładnie samochod fajny I poprawny - ale do zachwytów jakie można wyczytać za taką cenę to mu bardzo daleko.
Też niestety nie mogłem się przejechać ale podejrzewam że jak w enyaqu.
Podsumowując samochod ok - przy cenach z zachodniej Europy sam byłbym zainteresowany narazie nie jestem - ale pań sprzedawca twierdził ze juz sprzedaliśmy 4 więc popyt jakiś jest - jak na elektryki to chyba nawet dosc duży

jarry

Zadomawiam się
Podsumowując samochód ok - przy cenach z zachodniej Europy sam byłbym zainteresowany, na razie nie jestem - ale pan sprzedawca twierdził że już sprzedaliśmy 4 więc popyt jakiś jest - jak na elektryki to chyba nawet dość duży

Ceny z zachodniej europy pewnie będą możliwe po wstępnym zaspokojeniu pierwszego popytu, cudów nie ma, jak rynek ssie to ceny się nie obniża, pierwszy popyt zaspokojony + ruchy konkurencji (spodziewana walka cenowa na elektryki w roku 2025) i cudownie okaże się że można taniej :)

Ja spokojnie czekam...

jarry

Zadomawiam się
Dostalem oferte na 85 advanced, lodge, hak, lakier - 208k. Gall-icm wroclaw.

Spoko oferta, jak policzyłem z konfiguratora i tak jak mi się wydaje, że liczyłby dealer z pierwszego posta to mi wyszło 205810zł, jeśli równo 208000zł ci powiedzieli to 2200zł taniej.

2200zł to i dużo i mało w zależności od odległości do dealera, ale zastrzegam, że moje wyliczenie jest tylko szacunkiem na podstawie warunków jakie zaproponował dealer w dacie rozpoczęcia wątku i najlepiej by było się z nim skontaktować i powołując się na zakup grupowy poprosić o wycenę :)

Last edited: