Wg mnie to jest tak jak z innymi autami tak w ogóle - po prostu kończą się leasingi, zmieniają się potrzeby etc. Np. ja będę sprzedawał, bo powiększyła mi się w międzyczasie rodzina i jako drugie auto w domu potrzebujemy już coś większego. Ale w innym wypadku pewnie w tych cenach co są to bym nie sprzedawał, tylko dalej bym jeździł. Nam ten samochód bardzo pasuje. Część ofert pewnie może być też ze względu na niedopasowanie auta do potrzeb - ktoś np. podniecił się wyglądem, jakością wnętrza itd., a np. jeździ w trasy i ładuje często na DC, wtedy będzie słabo, bo nie do tego jest to auto. Jeśli chodzi o serwis, to mówią w aso że nic się nie dzieje z tymi autami. U mnie 3 lata i ponad 40 tys. km - potwierdzam, jeździ jak nowe i nic się nie działo.
Reasumując - jeśli doceniasz walory tego samochodu (komfort resorowania, zwrotnosc, wyciszenie, jakość wnętrza i systemów, wyposażenie w lepszych wersjach), nie potrzebujesz dużo miejsca z tyłu, cenisz niebanalny styl i japońską filozofię, potrzebujesz auta do miasta i okolic, to powinieneś być zadowolony. Pamiętaj, że te lepsze wersje z Bose itd. to cennikowo były za 160-180 tys. zł, a ewentualne rabaty były relatywnie małe, więc ceny używanych są bardzo atrakcyjne póki co