Tesla Model Y LR - Dostawa Q4

piotr_ev

Fachowiec
Kilka osób w Tesli w trakcie rozmowy wskazywało Kraków albo Katowice. Odbiór to jedno ale dla mobilnego serwisu byłoby to ogromne odciążenie bo teraz mają do obsłużenia całą Polskę a i dla południowców jeśli by trzeba pojechać do serwisu to fajnie by było mieć go bliżej niż w Warszawie.
Przydałby się serwis w Trójmiasto

jfor

Zadomawiam się
Niestety, Y zamawiany z końcem października na odbiór w grudniu będzie dopiero styczeń - luty .Takie info telefoniczne dostałem
🙁
a nawet VIN w kodzie strony był:-(

piotr_ev

Fachowiec
Niestety, Y zamawiany z końcem października na odbiór w grudniu będzie dopiero styczeń - luty .Takie info telefoniczne dostałem
🙁
a nawet VIN w kodzie strony był:-(
może załapiesz się na jakieś upgrejdy względem Q4 MiC. Bo jak domniemam przesunęli Ciebie na Q1 22’ skoro masz mieć odbiór w lutym.

poochaty

Posiadacz elektryka
może załapiesz się na jakieś upgrejdy względem Q4 MiC. Bo jak domniemam przesunęli Ciebie na Q1 22’ skoro masz mieć odbiór w lutym.
Słabo. Może obserwuj stronę. Może podobnie jak w moim przypadku znajdzie się ktoś ktoś kto w ostatniej chwili zrezygnuje albo nie dostanie finansowania. Ja tak kupiłem. Od zamówienia do siedzenia w aucie trwało to u mnie 10 dni.

Giaur77

Fachowiec
Cześć ponownie,
szykuję się odbioru TMY (@jfor - szkoda, że tak wyszło :(; może coś się jeszcze pozmienia)

leasing dostał już kwity do rejestracji i zabrakło w nich formalnego zwolnienia z akcyzy. Dostanę więc tymczasową rejestrację 30d, do momentu dostarczenia oświadczenia o zwolnieniu z akcyzy wystawionego przez właściwy urząd skarbowy.

Wiem z forum, że tego typu rozwiązania były już stosowane w praktyce. Czy jednak ktoś z Was wie jak szybko (i czy w ogóle) Tesla wyrabia się z przesyłaniem takich oświadczeń o zwolnieniu z akcyzy, wystawionych nie przez nich, ale przez Urząd Skarbowy?

Michal

Moderator
Urząd ma 7 dni na wystawienie takiego dokumentu, więc ja na Twoim miejscu wstrzymałbym się z rejestracją i zrobił to już od razu porządnie.
Tesla może wystąpić o zwolnienie z akcyzy jak auto jest już na terytorium kraju, więc takie są możliwe opóźnienia.
U mnie zwolnienie przyszło chyba 3-4 dni po przejechaniu granicy.

Giaur77

Fachowiec
Urząd ma 7 dni na wystawienie takiego dokumentu, więc ja na Twoim miejscu wstrzymałbym się z rejestracją i zrobił to już od razu porządnie.
Tesla może wystąpić o zwolnienie z akcyzy jak auto jest już na terytorium kraju, więc takie są możliwe opóźnienia.
U mnie zwolnienie przyszło chyba 3-4 dni po przejechaniu granicy.
Dzięki. Tyle czekałem, że auto odebrałbym i bez rejestracji... 😀

Być może dadzą mi to pismo już przy odbiorze.

Giaur77

Fachowiec
Wczoraj TMY odebrana. 😁
Nie obyło się bez niespodzianek w salonie (np. po pokwitowaniu odbioru kart dostępu, poproszono mnie jednak o przyjazd po odebranie auta we wtorek...) oraz były błędy (niżej), ale ostatecznie auto jest już w garażu 😎

Co do błędów, to:
1. Nie działały kamery (czarny ekran)
2. Nawigacja przez jakieś 100km pokazywała że nadal jestem w Ząbkach (jakby się odbiornik GPS zawiesił)
3. Pojawił się błąd systemu eCall.

1 i 2 ustały po ok. 100 km jazdy i auto zaczęło się kalibrować (choć nadal narzeka na zasłonięcie kamer, mimo że są czyste), a 3 występuje.

W poniedziałek będzie się ze mną kontaktował serwis. Może wyklikaja coś zdalnie. Może uda się załatwić to serwisem mobilnym.

Suma summarum, na błędy nie zwraca się uwagi, bo od uśmiechu na twarzy z radości z auta bolą mnie już policzki 😆