Ranking kart / aplikacji roamingowych do ładowania EV

nabrU

Moderator
Electroverse nie bierze się aby ładować się na GW tylko aby jechać za granicę i nie martwić się ładowaniem w kraju X czy Y. Bo do tego pewnie używasz takiej karty co agreguje z 800 tys. ładowarek

Dla sprawiedliwości cena dla GW w VW w darmowym abo:

1000008351.png

Ev3

Pionier e-mobilności
Electroverse nie bierze się aby ładować się na GW tylko aby jechać za granicę i nie martwić się ładowaniem w kraju X czy Y.
Te kraje to takie w których nie ma Ionity, czy o co chodzi?

nabrU

Moderator
Chodzi raczej o jakieś destination charging np. w Alpach czy Picos de Europa choć na DC (szczególnie jakichś egzotycznych) tez się przydaje

Sprawdzić czy nie Niemcy, bo tam raczej EWeGo.
Sprawdzić czy nie Francja -> Freshmile
Do Hiszpanii zabrać kartę EnelX...
:devilish:

Czyli 3 apki albo karty aby zaoszczędzić z 10 gr na kilowacie? To ja wolę jedną. Jak raz czy dwa razy w roku zapłacę więcej ale bez problemu to mój domowy budżet się nie zawali.

Ale oczywiście każdy ma swoje priorytety

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Czyli 3 apki albo karty aby zaoszczędzić z 10 gr na kilowacie? To ja wolę jedną. Jak raz czy dwa razy w roku zapłacę więcej ale bez problemu to mój domowy budżet się nie zawali.

Ale oczywiście każdy ma swoje priorytety
DE AralPulse w Electroverse 0,92 €/kWh
Przez EWeGo 0,62 €/kWh
:D
Zmniejsz ciśnienie na to Electroverse...

nabrU

Moderator
Zmniejsz ciśnienie na to Electroverse...

Jest demokracja. Możesz mieć 10 apek/ kart i szukać gdzie taniej. Ja wolę jedną kartę z dobrą agregacją.

Ciśnienia jest zero bo nawet swój link do referala do EV usunąłem z podpisu. Szanuję wybór innych (bo mi nic do tego) przedstawiam tylko alternatywę, każdy wybierze co będzie chciał.

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Ja tylko zwrócę uwagę, że każdy dostawca/operator stosuje coś takiego jak promocyjne wejście na rynek.
Już przecież przerabialiśmy promocyjne pakiety Włochów z EnelX, potem BeCharge i co nam z tego zostało? Mnie zostały nie używane obecnie karty. Akurat EnelX może użyję w Hiszpanii niebawem...
Było wejście ChargePoint na nasz rynek, sam ich używałem do uruchamiania Budimexów czy HoryzontEV. Było minęło...
Podobnie bylo z Fresmile i tak jest teraz z Electroverse - okres promocji się skończył i stawki poszły w górę. Nie ma szczególnego powodu by go teraz faworyzować, bo za wysokie stawki to wymienione wcześniej ChargePoint czy Freshmile też obskoczą wiele ładowarek różnych sieci.

p0li

Pionier e-mobilności
DE AralPulse w Electroverse 0,92 €/kWh
Przez EWeGo 0,62 €/kWh
jak na razie ewego jest najlepszym wyborem w .de bo na wlasnych stacjach ma 0,52€ a na obcych 0,62 - nawet na ionity
electroverse - kosztuje nic (w przeciwienstwie do charge now ktore niechcacy zamowilem i zanim doszla to juz 2x 10€ pobrali - ch...je) ale faktycznie ma duzo punktow ladowania w europie i moze dzialac na dosc egzotycznych ladowarkach wiec warto ja miec w aucie jako zapas jak wszystkie karty jakie mamy w portfelu nie zadzialaja

osobiscie na niemcy mam 3 karty - ewego, enbw i shella - i jako zapasowa wlasnie elektroversa
na polskie nie mam jeszcze nic - ale mam nadzieje ze jadac na wakacje uda sie uruchomic ladowarki ktoras z posiadanych kart

krzyss

Pionier e-mobilności
jak na razie ewego jest najlepszym wyborem w .de bo na wlasnych stacjach ma 0,52€ a na obcych 0,62 - nawet na ionity
electroverse - kosztuje nic (w przeciwienstwie do charge now ktore niechcacy zamowilem i zanim doszla to juz 2x 10€ pobrali - ch...je) ale faktycznie ma duzo punktow ladowania w europie i moze dzialac na dosc egzotycznych ladowarkach wiec warto ja miec w aucie jako zapas jak wszystkie karty jakie mamy w portfelu nie zadzialaja

osobiscie na niemcy mam 3 karty - ewego, enbw i shella - i jako zapasowa wlasnie elektroversa
na polskie nie mam jeszcze nic - ale mam nadzieje ze jadac na wakacje uda sie uruchomic ladowarki ktoras z posiadanych kart
Zamow sobie na Polske Greenway, przyda sie.

p0li

Pionier e-mobilności