Tesla kamery vs lidar - test

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Fajnie
Chyba, że wcześniej będzie w Europie pełne FSD. Wtedy powyższe całkiem traci na znaczeniu

Tesla straciła cierpliwość do normalnej drogi dla FSD w Europie. Aplikuje o wyjątkowe dopuszczenie w Holandii i Norwegii. Akceptacja Holandii pozwoli na głosowanie nad wyjątkowym dopuszczeniem na terenie całej UE. Dane z Norwegii będą dodatkowym wsparciem w rozpatrywaniu aplikacji

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja mam tylko wyłączone hamowanie przy niskich predkosciach .reszta włączona .Fantom i to delikatny zdarza mi sie tylko na AP rozsz. 2x na miesiąc?
To jest różnie w roznych stronach kraju itp ... Ja mam swoją trasę testowanie i na niej juz różne rzeczy widziałem .To wina zadupia jakim jesteśmy w oczach Tesli i map , zmian itp ...
Zawsze niestety będą, ale nie są juz gwaltowne , chyba ze na drogach jednojezdniowych i tylko na AP .. To priorytet bezpieczeństwa ..nad komfortem itd ..
Będą jak Tesla np oceni że ktoś z naorzeciwka ścina zakręt, zjezdza lekko z pasa . itp.

Last edited:

nabrU

Moderator
A propos LIDARów, FSD itp itd to takie 3 x Tesle spotkałem jak się ładowałem na SuC pod salonem w Winchester. Może coś z tego FSD w Europie będzie...

PXL_20250327_165602676.jpg

PXL_20250327_165736037.jpg

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Mam wyłączone, niestety "curve assist" jest nie do wyłączenia (albo ja nie wiem jak to zrobić) a fantomowe hamowania są cholera wie skąd.
Mam na trasie którą często pokonuję jeden łuk na którym już przed wprowadzeniem curve assist zwalniał, ale w dziwny sposób, pulsacyjnie... nie kumam czemu.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
A propos LIDARów, FSD itp itd to takie 3 x Tesle spotkałem jak się ładowałem na SuC pod salonem w Winchester. Może coś z tego FSD w Europie będzie...
Tesla niedawno przestała korzystać z lidarów. To musi być coś innego. Np. mobile cctv unit?
1743158690971.png

Z FSD w Europie może coś będzie jeszcze w tym roku, ale to kwestia legislacji, nie sprzętu. W Holandii FSD jest całkiem prawdopodobne za dwa-trzy miesiące

Last edited:

nabrU

Moderator

Bronek

Pionier e-mobilności
Strachliwa jest ;)
Kto stracil lusterko i nawet szybę , ten to zrozumie .
Ja straciłem , jak mi dostawczak z szeroką budą zachaczyl o lusterko , a to wslnelo w szybę. Młodziak kierowca piekarni , pojechal i mial to w du ...ie