Ciekawe jak ten filmik wygląda w normalnej prędkości. Pod koniec widać dobrze kilka zniecierpliwionych samochodów i szybszych skuterów.
Jazda po Chinach jest bardzo specyficzna. Przepisy sobie a kierowcy samochodów, skuterów i piesi sobie. Jednak razem jakoś to wszystko „płynie”. Trochę jak na nartach, martwisz się głównie o tych przed sobą. Lusterka są tam głównie dla ozdoby samochodu bo „nikt” z nich nie korzysta.
Imponujące jest to że system ogarnia ten chaos. Natomiast jeżeli robi to w irytująco wolnym tempie, spowalniając płynność tego ruchu, to jeszcze długa droga żeby taki system zastąpił kierowcę.
Mieszkałem z rodziną w Chinach przez kilka lat. To był moment w którym powoli tam zaczynał się bum na samochody elektryczne a Tesla właśnie otworzyła Giga Szanghaj. To wtedy zacząłem się przyglądać Tesli i dumać nad jej zakupem. Wtedy też zainteresowałem się FSD i powiedziałem sobie że zaufam jemu i podobnym systemom jeżeli dorównają normalnemu kierowcy właśnie na drogach w Chinach. Dalej to podtrzymuję. Filmiki spływające z Chin są optymistyczne, jednak to ewidentnie dopiero początki i do pełnej autonomii jeszcze daleka droga.
Czekam na podobne filmiki w deszczu, nocy i w godzinach szczytu