Biała tapicerka vs. Czarna po dłuższym czasie.

ELuk

Pionier e-mobilności
Ja się wypowiem, co prawda nie o tesli, ale…
Od ponad 20 lat jeżdżę autami z jasną, perforowaną tapicerką. Generalnie nie ma problemu, chyba że małe dzieci jedzące czekoladę wozisz. Nowe dżinsy i brudna odzież pewnie byłaby problemem, gdyby to zabrudzenie, jeżeli powstanie, zostawić nie wyczyszczone. Największy problem stanowi odzież z garbowanej skóry, bo tą samą chemią jest traktowana co tapicerka, czyli reaguje z nią. 👍

Bronek

Pionier e-mobilności
Więc tak .
1 .Nie jeżdżę w jeansach niebieskich i nowych to tu nie poradzę , .
2 .Spodnie zmieniam 1x na 2 tyg ?
3 .Dziurki zawsze są i tak czarne i po 2 latach widać że fotele na których siedzimy są lekko używane , ale to po myciu przechodzi .A MYJE CZYLI CZYSZCZĘv2 moze 3X NA ROK ?
Generalnie brudu spejalnego w dziurkach nie ma , jak będzie to po całości
Ale na 100% kolejna tapicerka (ta od Tesli) Bo skóra jest pod tym wzgledem moim zdaniem gorsza , będzie też biała
Miałem jasną beżową w innym aucie i tamta byla bardziej podatna na syf jak ta biala perforowana .

Dziurki nie sąnproblemem , problemem może być jak zwykle brudny ciuch , dzieci , pasażerowie , płyny itp ..
Białe to biale ale to najfajniejsza tapicerka dla tego auta.

Na zdjeciach 5 minut temu robionych tapicerka po zimie .Ostatnie czyszczenie z grubsza (25 minut) m/w we wrześniu bylo
Fotel kierowcy codziennie używany
Kawalek 3ciego rzędu na drugim zdjeciu , kilka razy ktoś tam siedział
Te żółte pasy to od lampki ,aparatu czy ch go wie od czego, ale to nie są przebarwienia

PXL_20250330_162737563~2_copy_689x869.jpg

PXL_20250330_162859050~2_copy_1356x1434.jpg

Last edited:

Agacia76

Posiadacz elektryka
Ja się wypowiem, co prawda nie o tesli, ale…
Od ponad 20 lat jeżdżę autami z jasną, perforowaną tapicerką. Generalnie nie ma problemu, chyba że małe dzieci jedzące czekoladę wozisz. Nowe dżinsy i brudna odzież pewnie byłaby problemem, gdyby to zabrudzenie, jeżeli powstanie, zostawić nie wyczyszczone. Największy problem stanowi odzież z garbowanej skóry, bo tą samą chemią jest traktowana co tapicerka, czyli reaguje z nią. 👍
. Malych dzieci juz nie ma, wnuki na razie mi nie grożą, psiaki dobrze pilnowane,wiec z tej strony nic mi nie grozi 😉Jedyne co mnie martwi, to roznica w odcieniu miedzy siedzeniami po kilku latach uzytkowania i czarne kropki pod czterema literami . Dzieki za odpowiedz 😄

Bronek

Pionier e-mobilności
Mialam na mysli konfiguracje mojej nowej Tesli 😉
Aaaaa to będzie ładnie jak bedzie prosto z myjni .
O ile biała tapicerka mnie zaskoczyla tym , że tak się nie brudzi jak myślałem że może, to czarnego auta już bym nigdy nie chciał.
O ile w przypadku tapicerki na czarnym syfu nie widać to czarny lakier karoserii jest chyba nr 1, jeśli chodzi o transparentność brudu ?

Natomiast jak lśni czyli umyte stoi pod domem , to wyglada pięknie, jak zresztą większość karawanów :) ( mala dygresja).

Agacia76

Posiadacz elektryka
Aaaaa to będzie ładnie jak bedzie prosto z myjni .
O ile biała tapicerka mnie zaskoczyla tym , że tak się nie brudzi jak myślałem że może, to czarnego auta już bym nigdy nie chciał.
O ile w przypadku tapicerki na czarnym syfu nie widać to czarny lakier karoserii jest chyba nr 1, jeśli chodzi o transparentność brudu ?

Natomiast jak lśni czyli umyte stoi pod domem , to wyglada pięknie, jak zresztą większość karawanów :) ( mala dygresja).
[/QUOTE Bralam pod uwage jeszcze ciemnoszara

Bronek

Pionier e-mobilności
Szara to szara , najmniej cierpienia i najmniej reprezentatywności...
Nie bez kozery mówią "szara myszka"...
Widziałem dzisiaj zielonego Porschaka .911 są brzydkie jak wiele kultowych aut ale wyrazisty kolorek robi z nich jeszcze bardziej pożądane auta .
Z kolorów Tesli ,to dla mnie tylko bialy i żałuję braku chromów.Te czarne ramki to bieda modna opcja na życzenie i trend wśród klientow, co akurat aktualna moda wymuszała , jak durne czarne krany w kiblu. Zlewy i wanny .Bez room serwisu Pani domu ma przechlapane.