Biała tapicerka vs. Czarna po dłuższym czasie.

Bronek

Pionier e-mobilności
Białe wnętrze ma jedną dodatkową zaletę szczególnie istotną dla przeciwników EV czy Tesli, to powód do opinii : elektryk może się i nie spali , a i bateria nie wyczerpie , może i tanio się tym też jeździ ale białe musi się usyfić jak nic.
Czyli nie dosyć ze kupił elektryka to jeszcze z białym wnętrzem , to się nie może obronić:)

Nastepne pierdzielnie , że skóra jest na pewno lepsza , a wg mnie lepiej się czyści ta cerata w Tesli i nawet mniej szczypie w lecie w gołe uda niż skóry w innych autach.

Last edited:

spietrza

Zadomawiam się
Każda jasna skóra przebarwia się od ciuchów, także zależy co nosisz. Do tego perforacja nie ułatwia pielęgnacji. Mimo wad wziąłbym, tylko wtedy samochód wypadał z dotacji, wiec jest czarna
Nie prawda. Jeśli jest zaimpregnowana i czyszczona regularnie zgodnie z sztuką jak każdy mebel z skórą.
Oczyszczenie, krem i odzywka :). Tak jak ludzka skóra.

Ja od 20 lat mam tylko jasne tapicerki i skóry.
Jak ludzie się dziwią że czarne tak samo jak białe trzeba odkrzucać i prac ( spytaj się kierowcy kiedy prał tapicerkę czarną ? 99% powie że nigdy więc reszte zostawie bez kometarza. )
Skóra to samo

kamilthusz

Posiadacz elektryka
Dalej jest perłowy i wygląda solidnie. W innych markach taka perła to jest konkretna dopłata. W USA zresztą, w trójce, ten biały perłowy jest opcjonalny a bazowym jest stealth grey. Dlatego ciężko uzasadnić sobie dopłatę jakiegokolwiek koloru z palety, no może czerwony jeszcze wygląda dla mnie spoko. Tak czy siak zostaje przy białym lakierze a wnętrze pozostaje kwestią otwartą.
Wiadomo rzecz gustu, ale mam podobne odczucia. Wszystkie kolory poza białym i czerwonym wydają się pozbawione głębi. Tyle że przy czerwonym czarne wnętrze i czarne 18 photony wyglądają smutno, wiec dopłata do koloru zrobiłaby się dolata do wnętrza i kół, plus znikają dotacja

inter

Pionier e-mobilności
Nie prawda. Jeśli jest zaimpregnowana i czyszczona regularnie zgodnie z sztuką jak każdy mebel z skórą.
Oczyszczenie, krem i odzywka :). Tak jak ludzka skóra.

Ja od 20 lat mam tylko jasne tapicerki i skóry.
Jak ludzie się dziwią że czarne tak samo jak białe trzeba odkrzucać i prac ( spytaj się kierowcy kiedy prał tapicerkę czarną ? 99% powie że nigdy więc reszte zostawie bez kometarza. )
Skóra to samo
Tylko to nie jest prawdziwa skóra. Tesla zaleca mycie wodą ze zwykłym mydłem. Nie ma co impregnować.

OldSeb

Posiadacz elektryka
Tyle że przy czerwonym czarne wnętrze i czarne 18 photony wyglądają smutno, wiec dopłata do koloru zrobiłaby się dolata do wnętrza i kół, plus znikają dotacja
Niby od przyszłego roku limit dotacji ma być większy tyle, że dokładając to wszystko wchodzimy w poziom wersji LR AWD a wówczas pojawiają się nowe dylematy 😂 Lepiej nie iść w tę stronę 😀

eimi

Pionier e-mobilności
Niby od przyszłego roku limit dotacji ma być większy tyle, że dokładając to wszystko wchodzimy w poziom wersji LR AWD a wówczas pojawiają się nowe dylematy 😂 Lepiej nie iść w tę stronę 😀
Biały pasuje do TM3 jak nic innego. Optycznie to auto trochę powiększa więc proporcje lepiej leżą niż na ciemnym. W TMY szedlbym w ciemny kolor żeby uzyskać efekt odwrotny ;)

189k -2k refferal -30k dotacja = 157k. Znajdź mi takie fajne auto za tyle.

Creaton

Zadomawiam się
Ile ludzi tyle opinii, dla mnie biała tesla z białym wnętrzem to już zalatuje pierwsza komunia albo innym papamobile :p

Ale zgadzam się z przedmówcami że 'darmowa' biała perła w tesli jest super, jak dla mnie highland w niej z czarnym wnętrzem i czarnymi osiemnastkami photonami to petarda, mimo że wersja de facto basic.

DiTus

Zadomawiam się
Dla mnie białe wnetrze bylo "must have" i mam z białe TMY z białym wnętrzem...
Nie wiem jak to jest z performowaną białą tapicerką w TM3... jak to czyścić? Czy brud łatwo można wyczyścić z dziurek? Bo jak zapuścisz taką tapicerkę to później bedzie biala w ciemne kropki....

Bronek

Pionier e-mobilności
Dziurki w siedzisku przedmuchuję zwrotnie , te na oparciu czyszczę mechatym swetrem :) :cool:
Dwa lata 3x czyszczona i jednak impregnowana jak skóra i ujdzie. Duzo zalezy od ciuchów i ich stanu czystości .
U mnie prawy fotel z przodu jest używany sporadycznie a zawsze byl najbardziej lekko szary .A to dla tego że czasem wsiadali na niego goście w spodniach noszonych kilka miesięcy bez prania np .