melex
Fachowiec
Cześć!Jak wrażenia po trochę dłuższym użytkowaniu? Masz jakieś spostrzeżenia, których nie było po jazdach próbnych?
Obecnie mogę powiedzieć, że oboje się docieramy. Całe życie jeździłem dieslem.
Na plus na pewno właściwości jazdy, wygoda, sprawność układu jezdnego, możliwości szybkiego ładowania, wygląd i systemy poprawiające bezpieczeństwo. Dzialanie AppleCarPlay, oświetlenie drogi, zrywność wozu, kamery 360, szybkie działanie pompy ciepła w samochodzie.
Na półplus: infotaiment (mapa nie ma zapisanych wszystkich ładowarek, zaś nowych nie da się zgłaszać), cyfrowe zegary (za bardzo jestem przyzwyczajony do okrągłych ikonografik).
Neutralnie: head up system (chyba mam krzywe oczy, bo pomimo ustawiania w systemie nie potrafię widzieć całego ostro), ustawienie kierowcy - mam 181 wzrostu, dłuższe nogi niż tułów i aby wygodnie siedzieć (a także zgodnie z zasadami) musiałem mocno kombinować z ustawieniem fotela - nie lubię jeździć na leżąco, ale też nie lubię siedzieć za kółkiem jak na lekcji.
Na półminus: dźwięk (ale ja mam mocno wyczulone ucho), brak wycieraczki tylnej (wożę ze sobą ręczniki papierowe i płyn do szyb), zasięg na szybkiej trasie (koła 20’), szwankujący czasem fotel kierowcy (nie chce czasem ustawiać pozycji do wysiadania).
Ah, czasem paruje mi lewe lusterko cyfrowe ale to sprawa do serwisu.
Na minus: na razie brak.
Mam wersje UNIQ z pakietem tech i sun.
Polecam serdecznie