Nie wiem, dlatego pytam.
Czy w każdym testowanym przez redakcję EV. Jeśli śpimy w aucie w ujemnych temperaturach i chcemy utrzymać zadaną temperaturę w nocy np. wspomniane 20*C.
I odwrotnie latem w gorącą letnią noc.
Gdy śpimy i używamy klimatyzacji w nocy.
To włączony musi być tzw. zapłon ?
W sensie, że przez całą noc świecą się zegary, ekrany oraz światła zewnętrzne w postaci świateł postojowych przednich i tylnych ?
W sensie auto świeci się na postoju, wśród innych aut na polu namiotowym itd. jak choinka w Boże Narodzenie ?
To BARDZO dobre pytanie. Niektórzy producenci nie zauważyli jeszcze, że ludzie mogą chcieć się zdrzemnąć w samochodzie, przy ładowarce lub nie. Gdy spałem zimą, Ioniq 5 był cały czas włączony, światła wyłączyłem, ekran środkowy wyłączyłem.
Mercedesy przy ładowarce wyłączają się kompletnie po kilku minutach, dlatego gdy ucinałem sobie drzemkę, grzałem w opór i przykrywałem się kurtką
Niestety, zachowanie może zależeć od producenta samochodu, wersji oprogramowania itd. Jak dla mnie Hyundai/Kia robią to dobrze, Mercedes robi to źle. Ekrany centralne i światła da się powyłączać chyba we wszystkich autach, jakimi jeździłem.