Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji

A ja mam takie zdjęcie z polskiej premiery. Na tym materacu ktoś nawet leżał, tylko uznałem, że to pajacowanie i nie robiłem zdjęć. Teraz żałuję :)

Hyundai Inster materac.jpg

Classic08110

Zadomawiam się
Dzięki uprzejmości polskiego oddziału Hyundaia testujemy właśnie Hyundaia Instera:

Pytania? Sugestie? Spotkania? Ja sam będę poniżej wrzucał wrażenia w sposób nieuporządkowany, posprzątamy dopiero w momencie publikacji, ale już na Elektrowozie :)
Nie wiem, dlatego pytam.
Czy w każdym testowanym przez redakcję EV. Jeśli śpimy w aucie w ujemnych temperaturach i chcemy utrzymać zadaną temperaturę w nocy np. wspomniane 20*C.

I odwrotnie latem w gorącą letnią noc.
Gdy śpimy i używamy klimatyzacji w nocy.

To włączony musi być tzw. zapłon ?
W sensie, że przez całą noc świecą się zegary, ekrany oraz światła zewnętrzne w postaci świateł postojowych przednich i tylnych ?
W sensie auto świeci się na postoju, wśród innych aut na polu namiotowym itd. jak choinka w Boże Narodzenie ?

Thekonik

Zadomawiam się
U mnie po 30km pierwsze atrakcje :) 1000033351.jpg
U mnie po 30km pierwsze atrakcje :) Auto jeździ, hamuje. W pon na serwis jak mu nie przejdzie 😂😂 pierwsze wrażenie odnośnie auta:

Jestem zakochany. Mały, zgrabny wystarczająco szybki. Przy mega szybkiej i dynamicznej jeździe pod miastem 20.5kw/100. Ta sama trasa normalnie 14.5kw/100. Przy zgodne z znakami spokojnie koło 12-13. Miejsca dla rodziny 2+2 ogrom. Prowadzenie mega fajne :)

Poza błędami jestem 11/10

Attachments

• 20250405_114934.jpg
    20250405_114934.jpg
    1,1 MB · Liczba wyświetleń: 11

vwir

Pionier e-mobilności
W sensie, że przez całą noc świecą się zegary, ekrany oraz światła zewnętrzne w postaci świateł postojowych przednich i tylnych ?
We wszystkich samochodach które posiadam (lub posiadałem) światła można najnormalniej w świecie wyłączyć. W sensie na „off” nie świecą się postojowe.

p0li

Pionier e-mobilności
We wszystkich samochodach które posiadam (lub posiadałem) światła można najnormalniej w świecie wyłączyć. W sensie na „off” nie świecą się postojowe.
w smarcie tez? bo mi cos nie wychodzi

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Nie wiem, dlatego pytam.
Czy w każdym testowanym przez redakcję EV. Jeśli śpimy w aucie w ujemnych temperaturach i chcemy utrzymać zadaną temperaturę w nocy np. wspomniane 20*C.

I odwrotnie latem w gorącą letnią noc.
Gdy śpimy i używamy klimatyzacji w nocy.

To włączony musi być tzw. zapłon ?
W sensie auto świeci się na postoju, wśród innych aut na polu namiotowym itd. jak choinka w Boże Narodzenie ?

To BARDZO dobre pytanie. Niektórzy producenci nie zauważyli jeszcze, że ludzie mogą chcieć się zdrzemnąć w samochodzie, przy ładowarce lub nie. Gdy spałem zimą, Ioniq 5 był cały czas włączony, światła wyłączyłem, ekran środkowy wyłączyłem.

Mercedesy przy ładowarce wyłączają się kompletnie po kilku minutach, dlatego gdy ucinałem sobie drzemkę, grzałem w opór i przykrywałem się kurtką :)

Niestety, zachowanie może zależeć od producenta samochodu, wersji oprogramowania itd. Jak dla mnie Hyundai/Kia robią to dobrze, Mercedes robi to źle. Ekrany centralne i światła da się powyłączać chyba we wszystkich autach, jakimi jeździłem.