Tak też robią i działa, przechodzi przeglądy, itp.Zdjęcie publicznego, płatnego garażu podziemnego, nie widać gaśnic ani kocy p/poż. Za plecami kilkadziesiąt stanowisk dla aut.
View attachment 26721
A do czego jest podłączone to gniazdo? Jak się rozliczasz za prąd?Ja staram sie isc wielotorowo w mojej wspolnocie. Dostalem zgode od zarzadu na montaz gniazda 3F.
Czy do montazu gniazda potrzebuje jakichkolwiek papierow czy ekspertyz? Czy podlaczenie EVSE do tego gniazda zrobi z niego punkt ladowania czy nie? Czy ciaza na tym jakies obwarowania prawne?
Czy moze poprostu ustawa o elektromobilnosci uszczegóławia jak zamontowac punkt ladowania, bo wspolnoty moglyby nie wyrazic pozwolenia na gniazdo?
Gniazdo bedzie podlaczone pod moj licznik. Mam 10 metrow do glownej skrzynki dla calego budynku, w ktorej sa liczniki. Troche niecodzienna konfiguracja, ale wspolnota to 4x2 mieszkania, wiec tez dosyc niestandardowo.A do czego jest podłączone to gniazdo? Jak się rozliczasz za prąd?
Popsuliśmy sami w pewnym sensie podejscie do tzw punktow ładowania samochodów elektrycznych . Juz 6 lat temu (w ciemnych czasach ev) radziłem znajomym i na innym Forum aby występowali tylko o gniazdo 1 czy 3 fazowe z odpowiednią mocą i tyle .Samochód z prostownikiem jest odbiornikiem prądu jak każde inne urządzenie elektryczne podłączone do gniazda elektrycznego. Przez to do samochodu elektrycznego wymyślono i opisano specjalnym protokołem tajemnicze pudełko EVSE.
Wózki magazynowe, przenośniki fabryczne, podnośniki elektryczne w sklepach nie mają EVSE a nie są postrzegane jako potencjalne źródło zagrożenia.
Tyż prawdaPopsuliśmy sami w pewnym sensie podejscie do tzw punktow ładowania samochodów elektrycznych . Juz 6 lat temu (w ciemnych czasach ev) radziłem znajomym i na innym Forum aby występowali tylko o gniazdo 1 czy 3 fazowe z odpowiednią mocą i tyle .
Ale nie niemal każdy niemal chciał na bogato i dumnie prosić i się pochwalić o bo będzie miał tam ładowarkę (czytaj evse)l i będzie "se kurna " kupował auto na prund ...
A wtedy te auta w mediach już zaczynaly się palić ...
No to mamy koc gaśniczy i na ścianie itp psu na budę jesli chodzi o ev , ale kiepa zawsze zagasi
Masz rację, że snobizm kosztuje, ale zastanawiam się nad uzasadnieniem takiego wniosku.Popsuliśmy sami w pewnym sensie podejscie do tzw punktow ładowania samochodów elektrycznych . Juz 6 lat temu (w ciemnych czasach ev) radziłem znajomym i na innym Forum aby występowali tylko o gniazdo 1 czy 3 fazowe z odpowiednią mocą i tyle .
Ale nie niemal każdy niemal chciał na bogato i dumnie prosić i się pochwalić o bo będzie miał tam ładowarkę (czytaj evse)l i będzie "se kurna " kupował auto na prund ...
No to mamy koc gaśniczy i na ścianie itp psu na budę jesli chodzi o ev , ale kiepa zawsze zagasi
Popsuliśmy sami w pewnym sensie podejscie do tzw punktow ładowania samochodów elektrycznych . Juz 6 lat temu (w ciemnych czasach ev) radziłem znajomym i na innym Forum aby występowali tylko o gniazdo 1 czy 3 fazowe z odpowiednią mocą i tyle .