nabrU
Moderator
U oponiarza pewnie tak (bo 4800Nm momentu robi swoje), ale przy architekturze 800V i ładowaniu do 350kW robi podobno 15%-80% w 18 minut.Ten samochód będzie chyba spędzał tyle samo czasu przy ładowarce i u oponiarza.
U oponiarza pewnie tak (bo 4800Nm momentu robi swoje), ale przy architekturze 800V i ładowaniu do 350kW robi podobno 15%-80% w 18 minut.Ten samochód będzie chyba spędzał tyle samo czasu przy ładowarce i u oponiarza.
Właśnie też mi wskoczyło. Nie mogę uwierzyć, że kiedyś grał na akordeonie i opowiadał dowcipy w TVN, a teraz ściga się na Nurburgringu.Misha przegonił Alpine po Nurburgringu. Największy problem to prędkość maksymalna limitowana do 170 km/h
Jako, że ciężko na recenzjach znaleźć faktyczna ilość miejsca pod siedzeniem z tyłu, w załączniku kilka detali. Fotel uniesiony do połowy.
W przypadku obniżenia fotela, można było wsunąć stopy, ale już ciężko z poruszaniem góra/dół. Cena w Swiss taka sama jak w PL, przy obecnym kursie oczywistsze.
Co to za miejscowość?Jest już w PL.
Wydaje mi się że jest malutki
Tył i linia boczna mi się podoba. Ładne felgi.
Przód słabo. Na zdjęciach wyglądał lepiej niż w realu.
Fajne kolory dachów.
StołeczneCo to za miejscowość?
W sobotę byłem w salonie na Śląsku to sprzedawca twierdził, że u nich będzie dopiero po 20 kwietnia...StołeczneW-wa.