Jest i Renault 5...

Arrczi

Fachowiec
W sobotę byłem w salonie na Śląsku to sprzedawca twierdził, że u nich będzie dopiero po 20 kwietnia...
Zdjęcia robiłem w sobotę 5 kwietnia, a jeszcze trzeba było to poustawiać na placu. Czyli pod koniec marca przyjechały.
Ps. jak dla mnie to cena max 100.000 PLN przed dopłatami.
Drugi do miasta.

Misieksmig

Nowy na Forum
Jestem ciekawy tego samochodu, szukam czegoś na dojazdy do pracy...Myślę właśnie nad "5" ale chciałbym żeby też nadał się do podjechania z córką i żoną do sklepu. Także interesuje mnie też ile tam tego miejsca z tyłu jest 😉

Arrczi

Fachowiec
Jestem ciekawy tego samochodu, szukam czegoś na dojazdy do pracy...Myślę właśnie nad "5" ale chciałbym żeby też nadał się do podjechania z córką i żoną do sklepu. Także interesuje mnie też ile tam tego miejsca z tyłu jest 😉
Dla dziecka jest ok. Taki 2+2 na krótkie dojazdy. Tylko cenowo sporo. Chociaż pojeździ spokojnie te 12 - 15 lat bez problemu. To już nie te czasy baterii bez chłodzenia.

nabrU

Moderator
Dla dorosłej osoby będzie problem z siedzeniem z tyłu. Mało miejsca na nogi i stopy. Pisałem o tym tutaj:

tokwi

Pionier e-mobilności
@nabrU w tych MrBean'sowych z tyłu jest jeszcze mniej miejsca z tyłu.
.. ale przypomniało mi sie że mega fajna funkcjonalność to elektryczne fotele.
Nie wiem czy tak samo działa w R5, ale testowałem ostatnio w nowym Mini i to naprawdę załatwia wygodę pasażera w tyłu. Fotel po prostu zatrzymuje sią automatycznie jak natrafi na opór kolan.
Więc jeśli ktoś okazyjnie korzysta z drugiego rzędu to elektryczne fotele są jakimś life hackiem

hevvrajczyk

Zadomawiam się
1744648334895.png
Też dostałem informację o 7k rabatu jakieś 2-3 tygodnie temu.
Zauważyłem, że w Renault można sprawdzić aktualne rabaty po wejściu w "dopasuj ofertę" finansowania w konfiguratorze modelu.
Kwoty wcześniej pokrywały się z tym co usłyszałem w salonie, natomiast teraz widzę, że cena spadła ze 113 na 107. To samo przy Megane Etech z 150 na 141.
Pojawił się też zaktualizowany cennik na stronie, więc wszystko wskazuje na to, że Renault włączyło się w walkę o klientów z dotacją.