Thekonik

Zadomawiam się
U mnie po 30km pierwsze atrakcje :) View attachment 26630
U mnie po 30km pierwsze atrakcje :) Auto jeździ, hamuje. W pon na serwis jak mu nie przejdzie 😂😂 pierwsze wrażenie odnośnie auta:

Jestem zakochany. Mały, zgrabny wystarczająco szybki. Przy mega szybkiej i dynamicznej jeździe pod miastem 20.5kw/100. Ta sama trasa normalnie 14.5kw/100. Przy zgodne z znakami spokojnie koło 12-13. Miejsca dla rodziny 2+2 ogrom. Prowadzenie mega fajne :)

Poza błędami jestem 11/10
Jakby co, żeby nie straszyć 😅
Finalnie błąd polegał na tym, że oprogramowanie "baterii" nie dogadywalo się z softem samochodu. Aktualizacja softu baterii naprawiło błąd. Także po dobie mam autko znowu i śmigam.

Ta czarna wersja środka jest mega "smutna". Tam nie ma w środku zadnego przełamania tego koloru. Nie to, że jako facet zwracam na to uwagę 😂 ale jednak jakbym miał na to cały czas patrzeć. Dlatego u mnie ekstrawagancka kratka 🙃🙃

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Akurat odwiedziłem salon Hyundaia, żeby zmienić olej, to sobie obejrzałem Instera (...)

Bardzo dziękuję za ten opis, zgadzam się z nim w całości.

Auto już dziś oddałem – uff, ledwie żyję, dopiero mogę zasiąść do pracy... – i mam wrażenie, że w swoim segmencie nie ma konkurencji. Widać po nim kilka twardych decyzji w rodzaju "Ma być i już", które kosztowały realne pieniądze, więc dziwię się, że producent nie chwali się, że to samochód dla ludzi z dziećmi.

Bo Hyundai Inster to jest samochód dla ludzi z dziećmi. Przedni fotel składa się praktycznie na płasko i wszystko widać, pasażerowie z tyłu mają dużo miejsca (moje dzieci były zaskoczone dachem nad głową i miejscem na łokcie), siedzisko się przesuwa, tylne oparcie reguluje, drzwi otwierają na tyle szeroko, że można wygodnie manewrować przy pasach (zapinałem pociechy).

Hyundai Inster.jpg

A to nie koniec funkcji, których nie mają nawet niektóre auta segmentu B. Mam nadzieję, że będzie mi dane szybko je opisać ;)

Aha, zasięg wersji 49 kWh przy 90 km/h to ponad 300 kilometrów. Realnie. Przy 5-7 stopniach Celsjusza i mocnym wietrze z boku. W mieście będzie podobnie lub lepiej.

I już na koniec szyld w oknie (witrynie sklepowej?), który zobaczyłem w swojej okolicy na Zamienieckiej. Trzeba przeczytać cały :)

Szyld Zamieniecka.jpg

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Jakby co, żeby nie straszyć 😅
Finalnie błąd polegał na tym, że oprogramowanie "baterii" nie dogadywalo się z softem samochodu. Aktualizacja softu baterii naprawiło błąd. Także po dobie mam autko znowu i śmigam.

Ta czarna wersja środka jest mega "smutna". Tam nie ma w środku zadnego przełamania tego koloru. Nie to, że jako facet zwracam na to uwagę 😂 ale jednak jakbym miał na to cały czas patrzeć. Dlatego u mnie ekstrawagancka kratka 🙃🙃

Mnie to wygląda, niestety, na zwiastuny problemów z ICCU. Obym się mylił.

Thekonik

Zadomawiam się
Mnie to wygląda, niestety, na zwiastuny problemów z ICCU. Obym się mylił.
Nie wiem co to znaczy, ale obyś się mylił 😂

Co do auta to faktycznie dla rodzin z dziećmi :) My jeździmy w zestawie 2+2 i naprawdę komfort jest mega. Moje dzieciaki mają tyle samo miejsca co w berlingo :) oczywiście licząc na 4 pasażerów 🙃

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
miałem taką opcję w Volvo, syn był zachwycony.

Tak! Zdejmowanie zagłówka to nie to samo. Możliwość złożenia fotela na płask, żeby dziecko wszystko widziało - to jest super. Zupełnie inna interakcja z pociechą, możliwość rozmowy na temat tego, co widać na drodze...

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Tak! Zdejmowanie zagłówka to nie to samo. Możliwość złożenia fotela na płask, żeby dziecko wszystko widziało - to jest super. Zupełnie inna interakcja z pociechą, możliwość rozmowy na temat tego, co widać na drodze...
daje to jeszcze jedną rzecz, można przewieźć coś serio dużego. W Volvo wiozłem np. lodówkę z ikea.

Ev3

Pionier e-mobilności
daje to jeszcze jedną rzecz, można przewieźć coś serio dużego. W Volvo wiozłem np. lodówkę z ikea.
W tym przypadku to raczej tylko nieco dłuższego.
Bo na szerokość fotela i w ogóle samochodzika, to nie ma opcji żeby jakaś lodówka weszła.

wwwojtko

Nowy na Forum
Tyle że ta biała wersja wygląda trochę jak wersja wyposażenia pure. Ta za 99k. A przyznac trzeba, że ta wersja jest po prostu nie opłacalna względem tego co oferuje chociażby "modern". Inaczej, bez przesuwnych tylnych kanap ten samochód traci bardzo dużo.

Mam pytanie:
Chodzi mi o wersję podstawową.
Wiem że w tej wersji tylna kanapa nie jest rozdzielna. Ale czy można ją odsuwać do przodu/tyłu w całości?