Nowy Supercharger Odolion / Ciechocinek

KrissTMY

Posiadacz elektryka
Może wreszcie skończą się narzekania na Teslę (i ich kontraktorów) bo jak widać potrafią się uwinąć z budową / instalacją dużego SuC w krótkim czasie. Zobaczymy ile teraz potrwa podłączanie do sieci i odbiory. Wtedy okaże się kto jest realnym 'hamulcowym'.
Ja bym bardzo chciał zobaczyć jak po kolei wygląda proces budowy SUC w Polsce, dlaczego przez długi czas nic się nie działo, a teraz w kilku miejscach ruszyło. Kto jest tym hamulcowym? Jak patrzę na budowę to wygląda na to, że taka stacja może powstać w kilka tygodni, więc gdzie jest realnie problem. Tylko fakty, a nie przypuszczenia.

GrzesiekG

Posiadacz elektryka
Ja bym bardzo chciał zobaczyć jak po kolei wygląda proces budowy SUC w Polsce, dlaczego przez długi czas nic się nie działo, a teraz w kilku miejscach ruszyło. Kto jest tym hamulcowym? Jak patrzę na budowę to wygląda na to, że taka stacja może powstać w kilka tygodni, więc gdzie jest realnie problem. Tylko fakty, a nie przypuszczenia.
Myślę, że nikomu nie zależy na ujawnieniu takiego harmonogramu z przepalonym czasem kolejnych kamieni milowych - wskazanie palcem mogłoby skutkować piętrzeniem problemów przy kolejnych SuC. Jakby było inaczej to mielibyśmy już tę wiedzę. Czasem ktoś coś powie między wierszami (mówię o polskich dostawcach ładowania), ale to są właśnie przypuszczenia, a nie fakty.

nabrU

Moderator
Ja bym bardzo chciał zobaczyć jak po kolei wygląda proces budowy SUC w Polsce, dlaczego przez długi czas nic się nie działo, a teraz w kilku miejscach ruszyło. Kto jest tym hamulcowym?

To jest dobry temat na 'śledztwo dziennikarskie' @Łukasz Bigo. Idealny temat na główną (y)

itguy

Posiadacz elektryka

bragyou

Posiadacz elektryka
jest grubo, 24 stacje, miejsce na przyczepy, super szybkie tempo a to wszystko obok istniejącego (jeszcze) SuC

https://streamable.com/567sj9

View attachment 26992

teraz Poznań, Wrocław totalnie nie powala tymi 12 stanowiskami, ciekawa jest też rozbierzność - Ciechocinek NEW 24 stacje, Port Radomsko - 0 (i nie wiadomo kiedy)
Ee, skoro 14 w większości czasu jest ok w Ząbkach, to 12 w Komornikach tym bardziej ;) szczególnie, że sporo osób nadal będzie zapewne korzystać z obecnego w City Parku.

cooler

Pionier e-mobilności
Ee, skoro 14 w większości czasu jest ok w Ząbkach, to 12 w Komornikach tym bardziej ;) szczególnie, że sporo osób nadal będzie zapewne korzystać z obecnego w City Parku.
W Ząbkach po południu lub w weekend w dzień są już kolejki na kilka-kilkanaście samochodów. Totalnie w takim czasie nie można polegać na tych 14, to dalej jest o wiele za mało.
Tym bardziej że sam miałem parę razy prędkość rzędu 30kW przy całkowitym obłożeniu wszystkich słupków.