Nowy Supercharger Odolion / Ciechocinek

qb4hkm

Pionier e-mobilności
W wakacje te 24 i tak bedą niewystarczające zwłaszcza jak dopuszczą do ładowania nie-tesle. Prędzej czy później powstanie kolejny na A1 bo ruch jest spory
Przy 24 słupkach nawet przy pełnym obłożeniu co kilka minut ktoś zwolni stanowisko. Oby tylko ten SuC trzymał przyzwoitą prędkość nawet przy pełnym obłożeniu, a nie tak jak do tej pory.

krzyss

Pionier e-mobilności
Przy 24 słupkach nawet przy pełnym obłożeniu co kilka minut ktoś zwolni stanowisko. Oby tylko ten SuC trzymał przyzwoitą prędkość nawet przy pełnym obłożeniu, a nie tak jak do tej pory.
Zabki slabo daja rade, zobaczymy jak bedzie w tym Circhocinku. Ja ostatnio nie miewam szczescia na SuC.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Pytanie jak jest w Szczecinie czy Gliwicach? Bo tam podobny hardware. Tu będzie 2x więcej ale ratio szaf do słupków zachowane.

cooler

Pionier e-mobilności
No ja w ostatnie trzy ladowania mialem 68-101kWh
Mi się w Ząbkach zdarzyło na różnych słupkach 30kW przy pełnym obłożeniu, szkoda było przez prawie godzinę grzać baterię jadąc do SC, okazało się że gdybym nie grzał to dojechałbym tam gdzie potrzebowałem bez ładowania...
Do dupy takie SLA...

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Mi się w Ząbkach zdarzyło na różnych słupkach 30kW przy pełnym obłożeniu, szkoda było przez prawie godzinę grzać baterię jadąc do SC, okazało się że gdybym nie grzał to dojechałbym tam gdzie potrzebowałem bez ładowania...
Do dupy takie SLA...
30kw=uwalone chłodzenie słupka, co z resztą słychać(a raczej nie słychać).
przy full obłożeniu będzie dawał bodajże koło 80kw jak słupek sprawny.

krzyss

Pionier e-mobilności
Do dupy takie SLA...
Dlatego ja w kazdym miesiacu co mam wiecej wyjazdow kupuje abo na ionity.
Nie dosc ze dobrze zlokalizowane to jak juz zadziala to daje max mocy.
To potrafi w trasie 500km oszczedzic 15-20minut

nabrU

Moderator
Dlatego ja w kazdym miesiacu co mam wiecej wyjazdow kupuje abo na ionity.
Nie dosc ze dobrze zlokalizowane to jak juz zadziala to daje max mocy.
To potrafi w trasie 500km oszczedzic 15-20minut

No chyba że... ;)

Najnowsze dyskusje