Nowy Supercharger Odolion / Ciechocinek

nabrU

Moderator
jest grubo, 24 stacje, miejsce na przyczepy, super szybkie tempo a to wszystko obok istniejącego (jeszcze) SuC

To nie są miejsca na przyczepy, a stanowiska usytuowane w sposób umożliwiający ładowanie się samochodów innych niż Tesla, czyli ten SuC może być potencjalnie udostępniony.

cooler

Pionier e-mobilności
A IONITY jakoś się nie blokuje
Bez abo cena zaporowa, to się nie ma czemu dziwić. Zwłaszcza że wydaje mi się że większość BEV używanych jakoś na trasy to Tesle.

Piotr

Posiadacz elektryka
Bez abo cena zaporowa, to się nie ma czemu dziwić. Zwłaszcza że wydaje mi się że większość BEV używanych jakoś na trasy to Tesle.
A nie Tesle jak się ładują na SuC to nie muszą jakiegoś abo płacić? Jaka jest dla innych stawka?

cooler

Pionier e-mobilności
A nie Tesle jak się ładują na SuC to nie muszą jakiegoś abo płacić? Jaka jest dla innych stawka?
Pytałeś o Tesle - dlaczego wolą stać w kolejce niż ładować się na Ionity to odpowiedziałem.
Co do innych aut na SC: zgaduję że abo jest, ale stawka dalej jest atrakcyjna. Na szczęście w PL nie ma za dużo SC oraz SC nie są udostępnione innym markom.

Piotr

Posiadacz elektryka
Pytałeś o Tesle - dlaczego wolą stać w kolejce niż ładować się na Ionity to odpowiedziałem.
Co do innych aut na SC: zgaduję że abo jest, ale stawka dalej jest atrakcyjna. Na szczęście w PL nie ma za dużo SC oraz SC nie są udostępnione innym markom.
Nie pytałem o Teslę tylko odnosiłem się do tego:
W wakacje te 24 i tak bedą niewystarczające zwłaszcza jak dopuszczą do ładowania nie-tesle. “

bragyou

Posiadacz elektryka
W Ząbkach po południu lub w weekend w dzień są już kolejki na kilka-kilkanaście samochodów. Totalnie w takim czasie nie można polegać na tych 14, to dalej jest o wiele za mało.
Tym bardziej że sam miałem parę razy prędkość rzędu 30kW przy całkowitym obłożeniu wszystkich słupków.
Raz mi się zdarzyło czekać w kolejce. A 30kW było na pierwszej ładowarce od strony biedronki. Coś jest z nią nie tak.
Oczywiście, że może być zawsze lepiej, ale nie ma co za dużo narzekać, bo kiedyś bralibyśmy to z pocałowaniem ręki ;)