No ja właśnie tak pojechałem, wyjazd do Poznania, kolacja biznesowa przy rynki i powrót. Dobrze że było to AC Elocity 1.8PLN/kWh to się podładowało na tyle że dociągnąłem do Lućmierza.Zapewne nie jedziesz do Poznania na wycieczkę od razu tam i z powrotem i pewnie można tam taniej się załadować niż za 2PLN.
Oczywiście wielu napisze w stylu: stać cię na nowe auto a oszczędzasz na energii gdzie się da, wielu tu pisze że ma w dupie etc, ale ja jestem wychowany za komuny i pomimo tego że stać mnie płacić nawet i 100PLN/kWh to po prostu moja natura się buntuje, czuję że odbyt mnie piecze przy obecnych cenach, zwłaszcza teraz, gdy często słońce świeci jak nawiedzone a ZE wyłącza farmy PV.
Tak już mam ¯\_(ツ)_/¯
Nie mówiąc już że dla mnie autostrady są po to żeby jeździć szybko z A do B, w tamtą stronę na własnym prądzie udało się 2:40 te 300km, ale z powrotem +36min na Lućmierz oraz pewnie +10 minut dojazd do niego i już jest słabo.
Jak płacę za te 10-11l /100km lecąc te 140-150km/h to wiem za co płacę i wiem że nie da się dużo taniej, bo te koszty są stałe, no i płacę za jazdę dużo większym oraz wygodniejszym samochodem. Jazda Teslą, która zużywa 1/5 energii ws do podobnego ICE POWINNA BYĆ TANIA. A nie jest
Last edited: