U mnie w mieście przy Lidlu stoi ładowarka z wyznaczonymi 2 miejscami dla EV. Już z pół roku. Tylko że cały czas pod plandeką, a od 01.01 nic się nie zmieniło ...
Stacja
jest. Obowiązek spełniony! Ciekawe kiedy ją uruchomią, na razie nawet nie ma jej w apce.
Ta sieć ma bardzo ambitne plany: "Do końca 2025 r. [stacje ładowania] mają stanąć przed wszystkimi placówkami." Zobaczymy tylko, czy będą podłączone do prądu
Trochę mi łyso, bo teraz wypada odszczekać fragment mojego posta

Plandeka już zdjęta. Ładowarka włączona (2xCCS2 + AC bez kabla). Ceny ładowania znośne (2,38 zł @ DC?)
Chyba nie ma tej ładowarki w żadnej sieci. Po prostu płatność kartą na terminalu - dlatego nie pokazywała mi się w apkach. Może kiedyś zrobią roaming ...
Na boku naklejka z dofinansowania - a więc jest też systemowy program wsparcia NFOŚiGW do budowy publicznych ładowarek!
Zainspirowany doniosłością zdarzenia, aż podjechałem do drugiego sklepu z tej sieci w tym samym mieście. A tam taka sama szafa, też pod prądem, tylko jeszcze nie do końca aktywna. Pod wyborem wszystkich gniazd pisało "Błąd", nie szło wejść dalej.
Nie jest aż tak źle jak się wydawało jeszcze tydzień temu. Szacuję, że kabli do ładowania w publ. miejscach jest obecnie w tym mieście więcej, niż zarejestrowanych aut BEV

... ale to się będzie zmieniać z biegiem czasu.
Propsy dla tej sieci za trzymanie się wyznaczonej linii rozwoju i dotrzymywanie obietnic