boa

Posiadacz elektryka
Zgodnie z przeznaczeniem? Nie. Niezgodnie z prawem? Tak. Zupełnie jak z nożem

To akurat mnie nie dziwi, wielu rzeczy nie rozumiesz
@Makus Czy kiedykolwiek na drodze publicznej w całym swoim życiu jako kierowca lub pasażer poruszałeś się z prędkością powyżej kodeksowej? Proste pytanie i oczekiwanie szczerej odpowiedzi.

to_masz

Posiadacz elektryka
Przy sporym ruchu, sporo hamowań i przyspieszeń, tempomat na 160, dużo jazdy w zakresie 150-170, max 190, lekko pod wiatr A2 w stronę Łodzi wyszło tylko 32kWh/100km. W drugą stronę bardziej płynnie, bez przekraczania 160, z wypadkiem i korkiem po drodze - 23 kWh. Duuuuzo mniejsze auta zużywają podobnie lub więcej, a tu ponad 2,5t i prawie 400KM.
@boa jaka była temperatura? wiesz może jakie wyszły średnie prędkości? wygląda to optymistycznie ... nawet nie rozważałem ev9, ale może warto się przyjrzeć...

@boa chciałoby Ci się rzucić okiem na świadectwo zgodności / certificate of conformity EV9? I podzielić się parametrami z punktu 47? 🙃 Niby powinno to być zawsze w dokumentach od dilera 😜
Certificate of Conformity (CoC), czyli świadectwo zgodności, to dokument potwierdzający, że pojazd spełnia wszystkie wymagania techniczne i środowiskowe Unii Europejskiej (UE). Został wprowadzony w ramach homologacji typu WE, co ułatwia rejestrację pojazdu w dowolnym kraju członkowskim UE bez konieczności przeprowadzania dodatkowych badań.

boa

Posiadacz elektryka
@boa jaka była temperatura? wiesz może jakie wyszły średnie prędkości? wygląda to optymistycznie ... nawet nie rozważałem ev9, ale może warto się przyjrzeć...
Dokładnej temperatury to nie pamiętam, ale było w miarę ciepło
Średnie prędkości to 120 (ta rwana jazda) i 80 (z korkiem)

@boa chciałoby Ci się rzucić okiem na świadectwo zgodności / certificate of conformity EV9? I podzielić się parametrami z punktu 47? 🙃 Niby powinno to być zawsze w dokumentach od dilera 😜
Poszukam w wolnej chwili - a co tam takiego ciekawego w tym punkcie powinno być? :))

Makus

Pionier e-mobilności
Zgodnie z przeznaczeniem!!! Do czego służy samochód??? Hahahaha Kolego, wyluzuj naprawdę…
Wskaż mi definicję w której jest napisane, że samochód osobowy służy do poruszania się z prędkościami wyższymi o 50km/h niż przepisowe

boa

Posiadacz elektryka
Wskaż mi definicję w której jest napisane, że samochód osobowy służy do poruszania się z prędkościami wyższymi o 50km/h niż przepisowe
A wskaż mi definicję, w której jest napisane coś przeciwnego? Samochód służy do przemieszczania się. Kropka. :)

boa

Posiadacz elektryka
No nic, szkoda że @STMS @Vicek i @Makus choć są samozwańczymi linczownikami i twórcami alternatywnych rzeczywistości to nie mają jaj żeby odpowiedzieć na proste pytanie. Obawiam się, że po prostu wiadomo jakie syndromy psychologiczne obserwujemy :)
Bardzo proszę już o EOT w zakresie prędkości jazdy, bo nikt mnie nie przekona, że jazda z zachowaniem odległości w kolumnie aut na lewym pasie autostrady jest zła, nieważne czy 140, 150 czy 160. Przyspieszenie na pustej autostradzie do wyższych prędkości testowo też nie jest dla mnie problemem. Więc naprawdę EOT. Porozmawiajmy o zużyciu czy komforcie 😎

nabrU

Moderator
Poszukam w wolnej chwili - a co tam takiego ciekawego w tym punkcie powinno być? :))

Będziemy liczyć opory powietrza i takie tam 😉. Wreszcie może będzie na temat 😜