Jaka ładowarka mobilna 11kw ?

Dyzio

Zadomawiam się
Witam !
Jaką ładowarkę mobilną 11kw 3 fazową proponujecie a jakiej unikać czy mam się kierować tylko ceną ?

ZENCAR - jest wersja jakaś i wersja oznaczana NEW (nowy model E! )
Feyree ? coś jeszcze ?

Jaceq

Pionier e-mobilności
Panowie jak to jest z tą mocą ładowarek?Mam wallboxa Tesli.Wiem że ma moc ładowania ograniczoną przez Tesle do 11kw.Ale jak ładuję auto to pomimo że ładuje pełnym dostępnym pradem czyli 16A(przyłącze jest 32A tak że ma zapas) to i tak w godzinę naładuje mi 6Kwh.Biorąc pod uwagę że jes to prąd 3faz to mamy 16Ax 240V= 3840w 3840wx3fazy= 11520w I tu nie rozumiem dlaczego ładując godzine nie dostaję 11kwh tylko 6kwh?
Na początek kluczowa będzie informacja, o której tutaj już powyżej napisano: Co pokazuje auto podczas ładowania? Tzn. jaka moc / ile amper? Może np. przypadkowo w aplikacji Tesli przeklikałeś na niższy prąd ładowania?

ozzy

Nowy na Forum
Myślę że problemem są spadki napięcia, taki też dostaję komunikat.Tesla głupieje i obcina prąd ładowania.Winne są pewnie instalacje fotowoltaiczne których w okolicy nie brakuje i fluktuacje napięcia siecie są znaczne.W pogodny dzień napiecie ciagle faluje od 230 do 253v.W Tauronie powiedzieli że jeśli nie przekracza 253 to nic nie zrobią.Musiałbym jakiś logger z certyfikatem zamontować przy liczniku na własny koszt.Cóż z tego że jest 14A z możliwych 16A jak moc tylko 6Kw?1000037397.jpg

zibizz1

Pionier e-mobilności
Resztę konsumuje auto np na grzanie, chłodzenie itd 6kW to moc jaka leci do baterii. Tylko screen nie wskazuje na co auto może zużywać te ~3kW. Przygotowanie do podróży?(podgrzewanie baterii do 40 stopni). Sprawdzilbym moc po stronie wallboxa bo rzeczywiście moze działać na 2 fazach zamiast na 3

Te skoki napięcia wkurzaja bo zleci z 250 na 245 i juz jest redukcja ale jak wzrosnie do 250 to nadal jest zredukowane. Potem znów zleci na 245 i kolejne ampery odcina. W sieci pełno energii a on sobie redukuje

6a8

Posiadacz elektryka
Wygląda na to, że ładowarka Feyree 11 kW mi padła. Najpierw przestała ładować z gniazda siłowego, a po kilku
Jakby miała lecieć do kosza, to możesz rzucić w moją stronę. Chętnie zrobię sekcję zwłok :)

p0li

Pionier e-mobilności
niestety nie wiem - ale te cylindryczne mamy w pracy od ca 4 lat (12 sztuk) i dzialaja codziennie bezawaryjnie