Grudniowa dostawa podąża ze wschodu.

ELuk

Pionier e-mobilności
Oczywiście infrastruktura to jest problem w PL. Wolałbym osobiście jej rozbudowę zamiast dopłat to EV.
Tyle że stacje ładowania Tesli w PL nie maja wiele związku z władzami, a raczej z pozycjonowaniem nas jako rynku.
Jak będzie duży progres w 2021 to może nad zauważą.

viallos

Pionier e-mobilności
Dzisiaj telefon z Niemiec że moja TM3LR zamówiona 27 października z dostawą na grudzień jednak jest przełożona na luty ... podobno początek lutego. Pan pocieszał ze będzie to już produkcja 2022 i cena gwarantowana. Ponieważ zamówione jeszcze przed podwyżka i łapie się na dopłaty za bardzo się nie zmartwiłem ... może z leasingami się ogarną do tego czasu.

nyknow

Fachowiec
pytanie o jakiej marce znajdzie pozytywy xD
np BMW, Audi, AlfaRomeo - pozytywy przy wydawaniu ..... tutaj wydaje mi sie ze bardziej chodzi o to że salon tesli jest jeden, nie ma z nimi kontaktu więc nie ma o czym nawet mówić. pewnie jest wiele przypadków z BMW,Audi itd ze ktos miał problem jednak statystycznie jest duzo lepiej tam niż w Tesli i taka jest prawda. Ja chciałem polować na jakiś dostępny w grudniu ale już odpuściłem - nie mam zamiaru dobijać się mailowo/telefonicznie/jechać tam jak jakiś "młodzieniaszek" bo chcę kupić auto - bez przesady - wolę poczekać aż się sytuacja ustabilizuje a jak nie to trudno - zostaną EU marki w elektryku......naprawdę jestem zrażony takim podejściem - nawet sam nie wierzę że taka jest obsługa i sam nie wierzę, że odpusciłem zakup tesli w tym roku ale niestety (podjerzewam, ze koniec końców nawet jak bym nie odpuscił to jest to temat nie do przejścia).

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
np BMW, Audi, AlfaRomeo - pozytywy przy wydawaniu ..... tutaj wydaje mi sie ze bardziej chodzi o to że salon tesli jest jeden, nie ma z nimi kontaktu więc nie ma o czym nawet mówić. pewnie jest wiele przypadków z BMW,Audi itd ze ktos miał problem jednak statystycznie jest duzo lepiej tam niż w Tesli i taka jest prawda. Ja chciałem polować na jakiś dostępny w grudniu ale już odpuściłem - nie mam zamiaru dobijać się mailowo/telefonicznie/jechać tam jak jakiś "młodzieniaszek" bo chcę kupić auto - bez przesady - wolę poczekać aż się sytuacja ustabilizuje a jak nie to trudno - zostaną EU marki w elektryku......naprawdę jestem zrażony takim podejściem - nawet sam nie wierzę że taka jest obsługa i sam nie wierzę, że odpusciłem zakup tesli w tym roku ale niestety (podjerzewam, ze koniec końców nawet jak bym nie odpuscił to jest to temat nie do przejścia).
Akurat troszeczkę wiem jak to wygląda w różnych markach, zrezygnowałem z Mustanga Mach E, ponieważ byłem rozczarowany obsługą w Fordzie a tu trafiłem z deszczu nie pod rynnę a pod wodospad ;( Gdybym to wiedział na etapie zamówienia nigdy bym się nie zdecydował. Na szczęście mam blisko do Berlina więc mam nadzieję że odbiór samochodu będzie ostatnim kontaktem. Chyba że w Berlinie jest podobnie...

domingo

Fachowiec
Dla przełamania wątku o (nieistniejącej) obsłudze klienta.
Wczoraj odebrałem SR+, zamówione z puli "w transporcie" 22.10 i uwaga... mam E6LR i zasięg WLTP 491km - tzn. nowsza, większa bateria, ale delikatnie gorsze przyspieszenie (i tak jest nie do porównania z czymkolwiek innym).
Jestem mega zadowolony, materiały i wykończenie - Prva Liga!

Aktualizacja: jednak większa bateria, a przyspieszenie jak po staremu… tak to jest - wygrać życie :D

Last edited:

nyknow

Fachowiec
Dla przełamania wątku o (nieistniejącej) obsłudze klienta.
Wczoraj odebrałem SR+, zamówione z puli "w transporcie" 22.10 i uwaga... mam E6LR i zasięg WLTP 491km - tzn. nowsza, większa bateria, ale delikatnie gorsze przyspieszenie (i tak jest nie do porównania z czymkolwiek innym).
Jestem mega zadowolony, materiały i wykończenie - Prva Liga!
gratulacje !!! hmm to działa to tak ze w sumie nie wiadomo jaką wersję się otrzyma? też fajnie :). przyspieszenie nie do porównania z czymkolwiek innym - w sensie co masz na myśli?

Robmal

Posiadacz elektryka
Domingo. Możesz napisać jaki masz silnik z VIN A lub J i czy VIN jest w przedziale 383 - 385 czyli np xxxxx385xxx

domingo

Fachowiec
Właśnie na to wygląda, jest to loteria trochę co się dostanie (w razie czego mój VIN jest taki jak u Pana niemca:
tylko ostatnia cyferka to 4) a z innych nowości to mam nadal Intel Atom, a nie AMD.
Przyspieszenie - jestem taki szalony, że kupiłem takie auto, a nigdy nie jechałem jakimkolwiek elektrykiem, więc jak sprawdziłem włączenie się do ruchu na autostradzie to... jest to nie do porównania z żadnymi spaliniakami, w moment masz prędkość samochodów z lewego pasa. To po prostu trzeba poczuć ;)

P.S.
sam nie wiem czemu VIN to taka wielka tajemnica, no ale przyłączam się do trendu tajemniczych, zamaskowanych VINów

Robmal

Posiadacz elektryka
OK. Silnik J i zakres 383-385. Pytam bo mam to samo a odbiór 7.12 i tez licze na większą baterie w starej cenie. Masz może podgrzewanie kierownicy aktywne ?