Model 3 - finansowanie 0%

krzyss

Pionier e-mobilności
Ma ktoś informacje czy to finansowanie promocyjne 0% na 3, 2,49% na Y, jest na stałej stopie oprocentowania przez cały okres leasingu, czy może oparte jest o WIBOR1m i wysokość raty może się zmieniać zależnie od stóp? 🤔
Wibor 1M

Attachments

• IMG_4513.png
    IMG_4513.png
    631,2 KB · Liczba wyświetleń: 29

karol.kar

Pionier e-mobilności
Raczej chodzi chyba o to, że jak WIBOR zacznie iść w górę to rata wzrośnie.
Dokładnie tak.
Jak miałem na TM3 leasing w Santander Leasing to podwyżka w NBP skutkowała od razu na kolejnej fakturze. Natomiast obniżki w NBP to efekt był po 3 miesiącach.
Ci w banku zawsze najpierw sobie zrobią dobrze.

Mimo wszystko na kolejną Teslę i tak wezmę leasing bo w koszty poleci w ciągu 3 lat (+ pierwsza duża rata od razu w koszty).

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Dokładnie tak.
Jak miałem na TM3 leasing w Santander Leasing to podwyżka w NBP skutkowała od razu na kolejnej fakturze. Natomiast obniżki w NBP to efekt był po 3 miesiącach.
Ci w banku zawsze najpierw sobie zrobią dobrze.

Mimo wszystko na kolejną Teslę i tak wezmę leasing bo w koszty poleci w ciągu 3 lat (+ pierwsza duża rata od razu w koszty).
I teraz nie wiem, bo mam też ofertę ze stałą stopą ale RRSO 4,19%, rata malejąca więc lepiej, bo spłacam od razu większą część kapitału, niestety koszt będzie o 15k wyższy, ale może to jest warte spokoju.

macieeq

Zadomawiam się
Ale to chodzi chyba tylko o kalkulację do oferty - jak podpiszesz umowę, to zakładam że stawka jest niezmienna. 🤔
No właśnie to mnie zastanawia, bo ofertę miałem jak powyżej ktoś wysłał, na podstawie WIBOR1m, jak przyszło do podpisywania umowy - na umowie jest „stopa stała 2,49%”.

Wiadomość od doradcy:
„Jak będzie na zmiennej opartej o wibor 1m to obecnie wynosi 5,63% a tu ma Pan na stałej stopie promocyjnej 2,49%” 🤔

Dla niewtajemniczonych - WIBOR w najbliższej przyszłości będzie z większym prawdopodobieństwem tylko spadał, małe szanse, żeby w ciągu 3 lat poszedł jakkolwiek do góry, więc raty powinny teoretycznie już tylko ewentualnie maleć.

Czy ktoś już podpisywał umowę na promocyjne finansowanie 0% lub 2,49%?

eimi

Pionier e-mobilności
Promocja w Tesli zawsze była na stałą stopę niezależnie od czasu trwania leasingu, tj jak było 0.99% na Y to było to 101% niezależnie czy leasing na 2,3 czy 5 lat

macieeq

Zadomawiam się
Promocja w Tesli zawsze była na stałą stopę niezależnie od czasu trwania leasingu, tj jak było 0.99% na Y to było to 101% niezależnie czy leasing na 2,3 czy 5 lat
Dzięki! To wiele wyjaśnia.

Zostaje kwestia obowiązkowego GAPu od Multirent, z tym jeszcze zdania są podzielone.

Podobno niektórym udało się bez niego utrzymać ofertę promocyjną. U mnie doradca powiedział, że bez gapu od nich wyjdzie mi wyższa rata niż z gapem 👀

boa

Posiadacz elektryka
Dzięki! To wiele wyjaśnia.

Zostaje kwestia obowiązkowego GAPu od Multirent, z tym jeszcze zdania są podzielone.

Podobno niektórym udało się bez niego utrzymać ofertę promocyjną. U mnie doradca powiedział, że bez gapu od nich wyjdzie mi wyższa rata niż z gapem 👀
A jak liczą ten GAP? Rynkowo na 5 lat powinno być poniżej 5k jednorazowo