Model 3 - finansowanie 0%

macieeq

Zadomawiam się
A jak liczą ten GAP? Rynkowo na 5 lat powinno być poniżej 5k jednorazowo
Wiadomo, że powyżej rynkowej stawki 😅

U mnie wychodzi 165zl / msc przy leasingu na 36 msc ~ 5800zl / 3 lata.
Zewnętrzne oferty mam faktycznie 1k / rok, więc różnica spora + większa elastyczność (można wziąć dłużej niż leasing).

autorus

Posiadacz elektryka
Promocja w Tesli zawsze była na stałą stopę niezależnie od czasu trwania leasingu, tj jak było 0.99% na Y to było to 101% niezależnie czy leasing na 2,3 czy 5 lat
Ale obecnie tylko 48mies i najniższy wykupi przynajmniej dla y. Inaczej nie ma promocji.

krzyss

Pionier e-mobilności
Czyli jeśli Santander nie pozwoli na cesję AC to nie mogę wziąć innego ubezpieczenia na auto niż to które oni oferują?
Santander jest wlascicielem auta i on ma dostac kase z ubezpieczenia.
Teraz tak, auto za 200kzl ulega szkodzie calkowitej. Przy cesji Ubezpieczyciel wyplaca 170kzl santanderowi i 30kzl funduszowi. Santander jest w plecy 30kzl
Musi windykowac Ciebie, a im sie nie chce. Wiec nie daja prawa do cesji.

abes99

Posiadacz elektryka
Teraz tak, auto za 200kzl ulega szkodzie calkowitej. Przy cesji Ubezpieczyciel wyplaca 170kzl santanderowi i 30kzl funduszowi. Santander jest w plecy 30kzl
Musi windykowac Ciebie, a im sie nie chce. Wiec nie daja prawa do cesji.
Teoretycznie cesja powinna dotyczyć wartości dotacji, a ją pokrywasz w ramach wpłaty własnej, więc leasingodawcy chyba nic do niej, skoro już ją opłaciłeś? W Twoim wypadku leasing dostałby 200k z ubezpieczenia + Twoje 30k jako wpłata własna (dla uproszczenia pomijam VAT itd.), a sam zostajesz z wekslem :unsure: