Ten rok 2025 będzie należał do chińskich producentów

Młody

Follow the White Rabbit
Widziałem sprzedaż w Irlandii. BYD nr 1, następnie Cupra, Tesla i MG. Chińczyków na sztuki sprzedali więcej niż Tesla + Cupra. Ogólnie w necie huczy, bo w kwietniu Tesla wszędzie w Europie mega spadki rdr jak jest mniej niż -50% to jest dobrze, a przecież jesteśmy już po dostawach nowego TMY. Ciekawe jak w kwietniu sprzedaż chińskich producentów u nas.

Sceptyczny entuzjasta

Posiadacz elektryka
Bo tesla przestala byc innowacyjna.
Dobrze, bedzie taniej 😁
To niestety pod wieloma względami prawda. Ile to już, prawie 8 lat od debiutu TM3? W Highland zaszło wiele dobrych zmian, kilka słabych, ale nie zrobili nic choćby w kwestii czasu ładowania czy pojemności baterii. Zasięg wyciągają do góry za uszy aoerodynamiką i oponami. Jak pojawi się więcej modeli z parametrami podobnymi do nowego CLA, to za 3 lata Tesla zostanie daleko w ogonie. Dzisiaj 30 minut postoju na doładowanie od 10 do 80% to zaczyna być naprawdę słaby wynik, zasięgami konkurencja też może niedługo Tesli odjechać.

krzyss

Pionier e-mobilności
Kilka miesięcy, to za mało danych, żeby tak twierdzić

Większość innowacji tesli dotyczy produktów, które nie są jeszcze dostępne, więc oczywiście konsumenci ich nie widzą
Masz racje, FSD ciagniemy od 2019r i nie wiem czy dozyje jego wprowadzenia 😁
A tymczasem auta sie wiele nie zmieniaja.

Daro76

Fachowiec
Kilka miesięcy, to za mało danych, żeby tak twierdzić

Większość innowacji tesli dotyczy produktów, które nie są jeszcze dostępne, więc oczywiście konsumenci ich nie widzą
Mnie jako klienta interesuje co mogę kupić z nowych rozwiązań (większy zasięg, szybkie ładowanie, autonomia). No a na tym polu w tej chwili Tesla przestała być wyróżnikiem, czyli technicznie nie jest już taka zaawansowana technicznie w porównaniu do konkurencji jak wcześniej. Co mi z tego że pracują nad FSD jak nie mogę tego wykorzystać?
Do tego Musk koncertowo spier...ił postrzeganie marki.

Byłem przekonany że kupię następną Teslę, na razie tak jednak się nie stanie. Ta marka będzie musiała się mocno postarać żeby odzyskać moje zaufanie.