W ten sam sposób można zapytać czy masz jakieś przecieki, że to ma wpływ.
Dla mnie jakimś dowodem, że ktoś w ogóle ogląda te wyniki w Tesli byłby komunikat po paru miesiącach od zakończenia głosowania "przeanalizowaliśmy zwycięskie miejsce, zrobimy to w ciągu X czasu" albo "przeanalizowaliśmy to miejsce, ale z powodu XYZ na ten moment nie ma możliwości/sensu takiej instalacji". No naprawdę konkurs gdzie po paru latach nic się nie dzieje jest kpiną i zastanawiam się jak można tego bronić.
Jeżeli chodzi o przełożenie marketingowe to np na mnie taki konkurs gdzie organizator olewa uczestników ma właśnie odwrotne od zamierzonego.
No Ekoen wygrał. Popraw mnie, ale Tesla startowała chyba na wszystkie lokalizacje, więc chyba tyle planowali. Super, że wygrała polska firma i te ładowarki powstaną, ale "W KOŃCU stanela do przetargu tez Tesla. I nawet cos wygrali. Cos powstanie." nie brzmi jakoś super biorąc pod uwagę, że to podobno potentat na rynku, który sieć ładowania traktuje priorytetowo i podobno nie dla czystego zysku tylko dla propagacji elektromobilności (słowa ludzi odpowiedzialnych za ten dział na X). Po prostu pokazuje, że w przetargu gdzie mieli szans na kilkanaście miejsc w kraju dali ciała, bo nie traktują naszego rynku na poważnie - oczywiście w pełni ich decyzja, może i biznesowo słuszna.