Model 3 - finansowanie 0%

churro

Zadomawiam się
Ja bym podpisał. Co mi grozi jak się coś złego stanie przez te 2 lata?
Ja podpiszę, bez przesady, nie daje tego weksla jakiejś lichwie :D
Też nic nie mam za uszami ale jak urzędnik "zgubi" taki weksel to każdy kto go zdobędzie będzie mógł go wykorzystać bo jest in blanco, a komornik bez pytania zajmie pieniądze w pare minut, a jak dobrze wiemy w Polsce czasem zdarzają się takie cyrki.

Rafalski

Posiadacz elektryka
Szczerze nie słyszałem o takim przypadku jeżeli chodzi o jakieś bardziej zaufane instytucje. Zgadzam się, że weksle są niebezpieczne ale będzie ich dosyć dużo, bo leasingi się nie zgadzają na cesję a jest najwięcej wniosków właśnie z leasingu.

churro

Zadomawiam się
Szczerze nie słyszałem o takim przypadku jeżeli chodzi o jakieś bardziej zaufane instytucje. Zgadzam się, że weksle są niebezpieczne ale będzie ich dosyć dużo, bo leasingi się nie zgadzają na cesję a jest najwięcej wniosków właśnie z leasingu.
niby tak ale kompletnie nie rozumiem czemu NFOŚiGW nie pozwala, żeby w tym wekslu była jakakolwiek informacja na kogo ten weksel jest wystawiany. Nawet jakby tylko kilka losowych weksli zaginęło to mogliby na jakiegoś słupa skasować parę milionów które szybko wypłacą.

Rafalski

Posiadacz elektryka
Również tego nie rozumiem. Jak miałbym strzelać to UE wymaga pełnego zabezpieczenia a weksel in blanco jest takim bezsprzecznie. Nie chce im się zabezpieczać dotacjobiorcę, uzgadniać tego z UE, bo w sumie po co, nie mają w tym interesu. Takie już są te dotacje, ważne że w świat idzie "rozdajemy siano".

churro

Zadomawiam się
Również tego nie rozumiem. Jak miałbym strzelać to UE wymaga pełnego zabezpieczenia a weksel in blanco jest takim bezsprzecznie. Nie chce im się zabezpieczać dotacjobiorcę, uzgadniać tego z UE, bo w sumie po co, nie mają w tym interesu. Takie już są te dotacje, ważne że w świat idzie "rozdajemy siano".
Dziwne, brałem już kilka dotacji z UE i nigdy nie widziałem takiego szamba jakie zrobiło NFOŚiGW

solik

Pionier e-mobilności
Podpisalem przez Autenti z mSzafirem SCM 0% na TM3, GAP jednak nie jest obowiazkowy w racie ani tez od nich

z rzeczy dodatkowych to Opłata roczna za obsługę umowy leasingu 229 netto i w sumie tyle, fajnie ze w koncu sie cos zgadza z oferta bo z reguly jest opłata, plus łata łata, kolejna opłata

zgody na cesje AC nie ma, ja weksel podpisze bo nie nie wygram z wiatrakami a taki pieniadz nie lezy na ulicy nawet jakbym mial dostac przelew za rok

w tabeli oplat nie ma oplaty za zewnetrzna polise (bo jest juz to w ryczaltowej rocznej oplacie)

Screenshot 2025-05-14 at 21.48.11.png

Rafalski

Posiadacz elektryka
Zanim odbierzemy samochody, otrzymamy twarde dowody rejestracyjne i przeprocesuja wnioski, jeszcze minie trochę czasu. Może pójdą po rozum do głowy

solik

Pionier e-mobilności
szczerze watpie ze dla 50 klientow bedzie im sie chcialo zmieniac korporacyjne zasady gdzie wiekszosc pojeczy a i tak podpisze weksel

churro

Zadomawiam się
Ja niby już miałem podpisywać umowę z Santanderem ale jeszcze jutro rano zadzwonię do Credit Agricole z pytaniem czy udostępniają cesję AC bo czym więcej patrzę na taki weksel in blanco tym bardziej się martwię. Podobno jest pełno spraw gdzie taki weksel trafił w niepowołane ręce a sąd nic nie sprawdzał tylko od razu akceptował i komornik zabierał cały majątek.