Nie mam zbyt wielu zaliczonych ładowań na 300kW lub 350kW ładowarkach, ale na Ionity od 0-5% moc szybko moc do 210kW i trzyma do 80% 210, potem spada na 190kW do ok. 85% potem następuje znaczny spadek na 75kW itd.. Dalej nie czekam tylko odjeżdżam… mam 300km zasięgu przy prędkościach autostradowych:150-160km/h .
Mam wizytę zaplanowaną w przyszłym tygodniu, nie wykonali poprawnie akcji serwisowych dla tego auta, ani przed odbiorem po zakupie ani podczas kolejnej wizyty, wciąż nie mam poprawnej konfiguracji, podczas ostatniej wizyty prosiłem, aby sprawdzili ładowanie baterii 12 V bo się nie ładowało i były problemy z uruchomieniem i przejściem z pozycji Parkowania na jazdę: D lub R…
Przy okazji straciłem komunikację z modułem sterowania lampami - oślepiałem jadących z przeciwka, po update’ie super fachowców padło sterowanie lusterkami i klimą siedzeniami i klapą bagażnika, połowa prawa ekranu była martwa, takie auto mi wydali dramat, po reklamacji drugi serwisant, bo pierwszy już skończył pracę w ASO przychodzi i szuka gniazda diagnostycznego, wyrywa pokrywę skrzynki z bezpiecznikami, nie wie nawet gdzie ma gniazda diagnostycznego szukać…niemal odrywa plastik wnęki nadkola i tapicerkę nadkola szukając dźwigni otwarcia frunka, a jest przycisk do tego celu po lewej stronie od kierownicy… i omal nie podpina mi na moich oczach boostera z odwrotną polaryzacją plus do minusa a minus do plusa do akumulatora 12V, aby go podładować jak już podniósł pokrywę, dramat… Nie poddaję się. A co do zużycia energii mierzyłem zużycia na podstawie ładowań 18-19kWh/ 100km przy prędkościach 70-90km jest faktem podobnie jak 26kWh/ 100km przy 140km/h.