Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)

ELuk

Pionier e-mobilności
Nie planowałem zakupu S3XY, ale jeśli bo ten gadżet rozwiązałby ten absurdalny problem (nie rozumiem co Tesla chce tym osiągnąć), to kupię.
U mnie w nowym lexusie też pika na okrągło.
W dodatku wyłączenie tego „pikania na ograniczeniu” jest w mocno zagnieżdżonym menu, a nie tak prosto jak w tesli.
Pytasz co tesla chce tym osiągnąć, że „pika”?
To nie tesla tylko EU takie przepisy wprowadza. Mają to i kontrolę kierunku patrzenia kierowcy, wszystkie auta sprzedawane od połowy 2024.., a nie zawsze łatwo można to wyłączyć.
Ja myślę, że EU wprowadzi w kolejnym przepis zabraniający wyłączania.

wxwx78

Zadomawiam się
No dobra, pikacze i inne to znana sprawa dla nowych aut sprzedawanych od 2025... Ale tego wyłączenia aktywacji autopilota przez podwójne kliknięcie nie mogę zrozumieć..

umcus

Pionier e-mobilności
No dobra, pikacze i inne to znana sprawa dla nowych aut sprzedawanych od 2025... Ale tego wyłączenia aktywacji autopilota przez podwójne kliknięcie nie mogę zrozumieć..
Mam podejrzenie, że to ich celowa polityka, żeby uprzykrzyć działanie podstawowego AP i zachęcić do kupowania rozszerzonego AP/FSD. To by się zgrywało z tym, że FSD powoli wchodzi do EU. Raczej nie ma co liczyć na przywrócenie poprzedniego systemu, jeśli mieliby to zrobić, to mieli na to dużo czasu i wiele updatów, a nic się nie zmieniło.

Swoją drogą obstawiam, że w pozostałych modelach przy okazji faceliftingu będą tak samo robić.

maarec

Zadomawiam się
Wracam do tematu wizyty mobilnego serwisu. Doczekałem się - spryskiwacz kamery przedniej działał, spadł wężyk z kamery, być może wcale nie był zapięty. Przy okazji mam wyregulowany zamek klapy przedniej - działa na 1 palec :) i zamontowany Hak. Zdecydowanie polecam serwis mobilny, profeska, super podejście. Oby tak dalej.

eimi

Pionier e-mobilności
W starym Y 2024 też jest pikanie na przekroczenie prędkości. S3xy commander załatwia temat

tompil

Zadomawiam się
Wracam do tematu wizyty mobilnego serwisu. Doczekałem się - spryskiwacz kamery przedniej działał, spadł wężyk z kamery, być może wcale nie był zapięty. Przy okazji mam wyregulowany zamek klapy przedniej - działa na 1 palec :) i zamontowany Hak. Zdecydowanie polecam serwis mobilny, profeska, super podejście. Oby tak dalej.
Ile kosztował montaż haka przez serwis?