Szanowni Państwo,
W związku ze zbliżającym się upływem okresu trwałości dla pojazdu dofinansowanego w ramach programu „Mój elektryk”, przypominamy, że zgodnie z zapisami części IV pkt. 4 umowy o dofinansowanie nr
ME2/XXXX w terminie
30 dni od dnia upływu okresu trwałości przedsięwzięcia, tj. XX
.XX.2025 są Państwo zobowiązani przedstawić oświadczenie z którego wynika, że wypełnione zostały zobowiązania, o których mowa w § 4 ust. 5 przedmiotowej umowy.
Zgodnie ze złożonym w dniu XX
.XX.2024 wnioskiem o dofinansowanie nr
ME2/XXXX (numer techniczny: XXXXXX) zobowiązali się Państwo do przekazania
w terminie 30 dni od daty upływu okresu Trwałości Przedsięwzięcia (tj. 2 lat od zakupu pojazdu):
1)
oświadczenia potwierdzającego utrzymanie Trwałości Przedsięwzięcia,
2)
informacji o stanie drogomierza na koniec okresu Trwałości Przedsięwzięcia, potwierdzonej poprzez wykonanie wpisu stanu drogomierza do Centralnej Ewidencji Pojazdów i Kierowców w ostatnim miesiącu obowiązywania okresu Trwałości Przedsięwzięcia. W przypadku odmowy wykonania wpisu, o którym mowa w zdaniu poprzednim, dopuszcza się przedłożenie potwierdzenia o stanie drogomierza wystawionego przez Autoryzowaną Stację Obsługi.
Jeżeli wysłali już Państwo dokumenty potwierdzające trwałość pojazdu prosimy o nie podejmowanie żadnych działań i oczekiwanie na kontakt ze strony Zespołu Programu Mój Elektryk.
W związku z powyższym należy pobrać i wypełnić szablon pliku z lokalizacji sieciowej:
XXX
do którego hasłem jest numer NIP podmiotu składającego wniosek (bez łączników).
Wypełnione Oświadczenie należy podpisać elektronicznym podpisem kwalifikowanym lub profilem zaufanym, korzystając ze strony:
https://moj.gov.pl/nforms/signer/upload?xFormsAppName=SIGNER
Następnie wypełniony i podpisany cyfrowo dokument należy umieścić w lokalizacji sieciowej: XXXX
"Instrukcja wypełnienia Oświadczenia o trwałości przedsięwzięcia w naborze dla przedsiębiorców i podmiotów innych niż osoby fizyczne" znajduje się pod adresem:
https://www.gov.pl/web/elektromobilnosc/instrukcje-obslugi
TA WIADOMOŚĆ ZOSTAŁA WYGENEROWANA AUTOMATYCZNIE. PROSIMY NA NIĄ NIE ODPOWIADAĆ.