Chyba chcę zamówić, ale nigdy nie miałem leasingu...

margielm

Zadomawiam się
Ale też 50% od pierwszej wpłaty, ogólnie odpisanie VAT mniej więcej sfinansuje koszt leasingu + GAP.
nie no tak.. ale ja to cały czas porównuje do gotówki na firmę. Więc 50% VATu odliczę i tak. Więc przy leasingu dochodzi jedynie 50% VATu z kosztów dodatkowych (czyli koszt "kredytu" i inne opłaty, jak 250 zł obsługi kredytu, GAP...). Dobrze rozumiem o czym piszecie?

macieeq

Zadomawiam się
Panowie podpowiedzcie czy stawka 158 miesiecznie za GAP przy Y LR AWD to dobra oferta? Dostalem taka propozycje, niezaleznie od ilosci rat.
Sporo, leasing na tym odbija sobie marże.

Spróbuj przez zewnętrznego brokera - Jeśli to Santander Multirent, nie ma z tym problemu, ani dodatkowych kosztów.
Sporo. Ja miałem w zależności od wartości i długości od 75 do 95 zł.

To zależy od wielkości wpłaty własnej.
Tak jak @umcus wspomniał, 75-95zł to rynkowa stawka za rok, zależnie od kwoty 100-150 tys. zł.

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Łomatkojedynaihoracurko ;) Jakie maile? Wiencyj scygołów dej :)
Zamówiłem przez stronę Tesli.
Autoryzowałem płatność, pobrało pieniądze z konta, ale na stronie dostałem komunikat "błąd płatności".
Na e-mail dostałem jedynie informację o zamówieniu złącza mobilnego.
Na moim koncie Tesla nie mam nic w historii zamówień.
To chyba znak, żeby nie zamawiać :(

macieeq

Zadomawiam się
Autoryzowałem płatność, pobrało pieniądze z konta, ale na stronie dostałem komunikat "błąd płatności".
Może limit na karcie?

Jeśli nie ma na koncie ani nie pobrało z karty, to faktycznie mogło nie przejść zamówienie.

Jak już i tak zamówiłeś złącze mobilne to głowa do góry i naklikaj jeszcze raz 😜

umcus

Pionier e-mobilności
Zamówiłeś auto + ładowarkę? Nie dostałeś maila o nieopłaceniu auta? Dzwoniłeś do Tesli w tej sprawie?
Jak to mówią, początki bywają trudne. Daj szansę :)

EDIT: acha, zamówienia pojawiają się na koncie z lekkim opóźnieniem. Sprawdź za godzinę.

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Na razie niestety anulowałem zamówienie, mam nadzieję, że jak zmienię zdanie i będę chciał zamówić ponownie to nie będzie problem :(

Last edited:

wxwx78

Zadomawiam się
No właśnie przywiozłem swoją z Katowic do Warszawy ;-) Wszystko spoko. Wkurza ten brak możliwości przełączania się autopilota na tempomat podczas jazdy , ale cóż. ;-) Auto bardzo się stara pomóc stracić prawo jazdy ;)