TESLA - ciekawostki

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Ostatnie 29.3km pokonane ze średnią prędkością 44km/h. Przy takiej prędkości aero ma mało do gadania, ale chciałbym mieć takie zużycie ;)
chciał bym mieć tyle wolnego czasu w życiu. :) Żeby tak jeździć nie musząc.

daniel

Señor Meme Officer
chciał bym mieć tyle wolnego czasu w życiu. :) Żeby tak jeździć nie musząc.
Jeżdżąc po Polsce po drogach krajowych moja średnia prędkość to zawsze było w okolicach 50km/h, a staram się nie ociągać i wyprzedzać wolniejsze auta. Mając max 90km/h i zatrzymując się co jakiś czas to 50 to nie jest nic niezwykłego.

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Swoim czasem tylko Ty zarządzasz i tylko Ty o nim decydujesz czy to na bieżąco czy to wcześniejszymi decyzjami :)
Hehe, tak. I nie mam w nim czasu na jakieś głupkowate wycieczki w których jade srednio 44km/h na odludziu. Bo aby uzyskać taki wynik zużycia to nie jest średnia podmiejska a jednostajna trasa. Która ma się nijak z rzeczywistością. Wiec komentarze o zarządzaniu swoim czasem są srednio na miejscu.
Zwyczajnie szkoda mi go marnować na jakieś głupoty.
Chociaz forum tez w sumie się nieco łapie pod to kryterium.
Za pewne jechal 50kmh bez względu czy to zabudowany czy nie.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Hehe, tak. I nie mam w nim czasu na jakieś głupkowate wycieczki w których jade srednio 44km/h na odludziu. Bo aby uzyskać taki wynik zużycia to nie jest średnia podmiejska a jednostajna trasa. Która ma się nijak z rzeczywistością. Wiec komentarze o zarządzaniu swoim czasem są srednio na miejscu.
Zwyczajnie szkoda mi go marnować na jakieś głupoty.
Chociaz forum tez w sumie się nieco łapie pod to kryterium.
Niesamowite, że znalazłeś czas na tą wypowiedź 😅

daniel

Señor Meme Officer
Gdyby tak było to miałby średnią niższą - jakieś 30km/h pewnie. Są skrzyżowania, światła, przejazdy kolejowe ;) i inne miejsca gdzie trzeba się zatrzymać, a czasem nawet chwilę poczekać.

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Gdyby tak było to miałby średnią niższą - jakieś 30km/h pewnie. Są skrzyżowania, światła, przejazdy kolejowe ;) i inne miejsca gdzie trzeba się zatrzymać, a czasem nawet chwilę poczekać.
Nie koniecznie.
Jazda pobocznymi drogami. Nie Skami.
Swiatel jest nie wiele, ograniczeń i pieszych na drogach tez nie. Takie wioski i drogi powiatowe są najlepsze dla elektryków i takich rekordów.
Średnia idealna. Kilka zatrzymań. Tak by wyszło.

daniel

Señor Meme Officer
Nie koniecznie.
Jazda pobocznymi drogami. Nie Skami.
Swiatel jest nie wiele, ograniczeń i pieszych na drogach tez nie. Takie wioski i drogi powiatowe są najlepsze dla elektryków i takich rekordów.
Średnia idealna. Kilka zatrzymań. Tak by wyszło.
To jakim cudem mam średnią 50km/h jadąc drogami krajowymi trzymając 90km/h i starając się wyprzedzać samochody, które nie jadą 90km/h. Co chwilę masz teren zabudowany, a w nim jakieś skrzyżowania czy światła. 750 km to 15 godzin takiej jazdy.
Żeby mieć taką średnią jak pod koniec to trzeba by pewniw z 70km/h jeździć, czyli jak ktoś tu opisywał jak dieslem wykręcił poniżej 5 litrów - zabudowany czy nie to jechał 70.