Zastanow sie gdzie twoj poziom irytacji bylby wiekszy? Odebrac auto w terminie i mialo by sie okazac, ze cos tam nie gra, i musial bys znowu jechac do salonu i bookowac bilety plus urlop zebys dostal samochod w takim stanie jak tego oczekujesz. Czy ta sytuacja jaka masz teraz? Druga sprawa - czy slowo przepraszam spowodowalo by ze bys nagle powiedzial.. aaa ok, przeprosili, to juz nie jestem wkurzony. Emocje zwiazane z tym samochodem wiaza sie z tym, ze trywialne sprawy urastaja do rangi problemow.
Win proces a nie czlowieka. Nie wiesz i nie mozesz teraz wieszac psow na pracownikach tesli warszawa bo nie znasz przyczyny zrodlowej. Wyciagasz wnioski na bazie symptomow problemu. Polecam metode ktora mi pomaga prywatnie i zawdowo. Zadaj sobie 5xWhy. Czyli zadaj sobie pytanie 5 raz dlaczego oraz idz do zrodla problemu ( w tym przypadku do seriwsu) a nie pytasz o opinie na forach ludzi ktorzy poprostu maja swoja opinie i tyle

I bardzo szybko zrozumiesz, ze wina nie jest w czlowieku ( ludzie z natury chca pracowac dobrze i wlasciwie) ale w procesie.
Przyklad: Odwolano mi odbior tesli w ostatnim momencie.
Dlaczego? Bo z informacji od serwisu wynika ze musi jeszcze zrobic pewne czynnosci aby przygotowac samochod do odbioru.
Dlaczego? ( i tu bez wiedzy zrodlowej nie mozna dalej isc ale dla przykladu bede interpretowac) Bo nie wykonanie tych czynnosci spowoduje ze auto bedzie miec ograniczone funkcje i bedzie wymagalo ponownego przyjechania do serwisu.
Dlaczego? Bo wszystkie auto na ten moment przyjezdza do nas z Chin w takim stanie.
Dlaczego? Niektore czesci uzyte w samochodzie wymagaja dodatkowych konfiguracji a w fabryce nie sa w stanie tego zrobic ze wzgledu na ilosc samochodow produkwanych.
Dlaczego? tesla jest zmuszona do zastepowania niektorych czesci u innych poddostawcow aby utrzymac podaz oraz popyt na odpowiedniem poziomie.
Dlaczego? Swiatowe problemy w lancuch dostaw spowodowaly ze nasi glowni dostawcy czesci nie wyrabiaja sie z zamowieniami stad koniecznosc isc zastepowania.
Wiec na tym przykladzie - wina, ze opoznienie odbioru naprawde jest w swiatowych problemach w Supply Chain a nie to, ze ktos w warszawie obudzil sie pewnego dnia z checia wkrzurzenia cie.